Dom zdravlja u Borči do 2. januara Tanjug

Objavljeno: 22.09.2020. 09:39 Izmenjeno: 22.09.2020. 18:41

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao radove na izgradnji novog Doma zdravlja u palilulskom naselju Borča koji, kako je rečeno, vrede 650 miliona dinara, a trebalo bi da budu završeni do 2. januara sledeće godine.

foto Beoinfo

Vesić je rekao da je to najveći dom zdravlja koji se gradi u Beogradu i, ako se izuzmu velike zdravstvene ustanove poput Kliničkog centra Srbije ili KBC „Dr Dragiša Mišović“, najveći objekat primarne zdravstvene zaštite koji se trenutno radi u Srbiji. „Površina ovog objekta je neto 5.500 kvadrata i ovde će biti veoma mnogo specijalizovanih službi što je i normalno, imajući u vidu da na levoj obali Dunava živi 150.000 građana i da je prirodno da imaju i primarnu zdravstvenu zaštitu kakvu zaslužuju“, rekao je Vesić.

Naveo je da je izgradnja doma zdravlja samo početak velikih ulaganja u levu obalu Dunava. „Grad Beograd, zajedno sa opštinom Palilula, nastavlja da levu obalu Dunava integriše u grad i da građani koji tu žive ne budu, a bili su građani sigurno trećeg reda“, rekao je Vesić i najavio da će u novembru biti raspisan tender za izgradnju prečistača za preradu otpadnih voda u koji će ulaziti kanalizacija, dok će u decembru biti raspisan tender za izgradnju kanalizacije. Osim toga, dodao je, očekuje se da tokom jeseni bude raspisan tender za izgradnju vrtića koji će biti u blizini Doma zdravlja u Borči, kao i da je u pripremi jedna lokacija za izgradnju škole.

Vesić je najavio i da će krajem sledeće godine početi izgradnja mosta na Adi Huji što će, dodao je, biti još jedan most koji će povezivati levu obalu Dunava sa drugim delovima grada. „U okviru plana generalne regulacije šinskih sistema planirano je da izgradimo i tramvajsku vezu između leve obale Dunava i starog dela grada tako da će u narednih desetak godina ovaj deo grada biti potpuno drugačiji i neće biti samo naselje koje je bespravno, u koje su ljudi dolazili ako nisu imali gde, već naselje u koje će dolaziti jer žele tu da žive zato što će imati sve uslove kao i svi drugi građani Beograda“, rekao je Vesić.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić je rekao da se na Dom zdravlja u Borči čekalo 30 godina. „Građani su bili umorni, mnogi su obećavali. Međutim, san postaje java i konačno ćemo imati moderan, veoma uređen dom zdravlja“, rekao je Jovičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana