Izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici Studio B, Tanjug

Objavljeno: 05.12.2019. 13:45 Izmenjeno: 06.12.2019. 13:23

Počela izgradnja auto-puta Ruma–Šabac i brze saobraćajnice od Šapca ka Loznici. Auto-put i brza saobraćajnica biće vrhunskog kvaliteta i izgrađeni na vreme, kaže predsednik Vučić i dodaje da je cilj da se dovede mnogo više investitora u te krajeve.

foto Tanjug

Nećemo da gledamo u mete, već u budućnost, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju radova na izgradnji autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica i istakao da će se već za tri i po godine stizati za samo sat vremena od Beograda do Drine.“Napravili smo razliku između “nišanjenja“ i povezivanja, između mržnje i prijateljstva i rada, između nasilja i elementarne pristojnosti“, poručio je Vučić.

Naglasio je da oni koji grade puteve, fabrike i bolnice i drugo nikoga ne mrze već vole sve ljude, pošto rade za sve ljude.“To je naša politika i naš odgovor jedini koji ćemo da imamo, jer znamo da je onih koji mrze ipak mnogo manje nego onih koji hoće pristojnu Srbiju. Uvren sam da ćemo svaku mržnju prevladati i da ćemo mnogo toga umeti i uspeti da izgradimo i tu nema stajanaj. Mi nećemo gledamo u mete, hoćemo da gledamo u budućnost“, poručio je predsednik Srbije.

Kaže da nikada ranije, kao danas, nije imao priliku da potpiše u jednom danu važan ugovor, za Moravski koridor, kao i da otvori pripremene radove za autoput.“To govori koliko se Srbija menja i koliko napredujemo i koliko se menjamo i verujemo u sopstevene mogućnosti i koliko smo uspeli da uredimo javne finansije. Ponosan sam na Srbiju“, naglasio je Vučić.

Kaže da su pre pet godina, kada je sve počinjalo, pred Srbijom bila dva puta: jedan da se pravimo ludi i da postanemo bogati i obezbedmo sebe kao oni pre nas koji nisu ništa uradili za svoju zemlju i drugi put kojim niko pre nije krenu.

Ova vlast je, dodaje, izabrala da napravi razliku i da mnogo uradi odnosno izabrgala je ono što je teže i za šta je potrebno mnogo znoja truda i posvećenosti.“I plus morate da trpite neistine, laži, da padate i da se borite za zemlju kako bi bila uspešnija“.

Vučić kaže da će već za desetak dana biti otvoren autoput od Surčina do Obrenovca, da će uskoro uslediti i početak radova na Moravskom koridoru, zatim radova za gradnju autoputa Niš – Merdare, deonice ka Crnoj Gori, ali i novih bolnica, škola…

Na autoputevima se zasnivaju, kako je rekao, razvoj, rast i bolja, lepša i uređenija Srbija.

Zahvalio je predsedniku predsedniku Azerbejdžana Ilhamu Alijevu na svemu što čini za prijateljstvo Srbije i te zemlje.

Vučić je primetio da je kada je bio potpredsednik vlade uspešno rešavao probleme sa Azvirtom na izgradnji autoputa Ljig – Preljina i da su oni zakasnili samo meseca dana.“Imaćete autoput i brzu saobraćajnicu na vreme i izgrađenu vrhunskim kvalitetom“, poručio je Vučić građanima tog dela Srbije.

Naveo je da autoput znači više investiora i da dovesti još investitora u Šabac i Loznicu i dodao da oni dolaze kada imaju autoputeve.

Predsednik kaže da naša zemlja sada izgleda drugačije i da će biti mnogo bolje povezana kada budu napravljeni moravski i sremsko-mačvanski koridor.

Kako je rekao, mnogo brže će se stizati do Rađevine i Podrinja, kao i do Republike Srpske i BiH.“Da li smo od Surčina do Obrenovca mi sami napravili autoput, do Čačka i Požege, zatim istočni krak Koridora 10 i autoput kroz Grdelicu na jugu i drugo“, zapitao je Vučić istakao da je to rezultat rada ove generacije.

Dodao je da se nikada u Srbiji ništa slično nije radilo kada je reč o izgradnji autoputeva.

Živelo prijateljstvo i bratstvo srpskog i azerbejdžanskog naroda, rekao je Vučić i poručio da će Azvirt imati još mnogo posla u Srbiji.

Novinarima je rekao da će se kod Šapca nalaziti veliki most preko Save dug 1.327 metaram i da će se onda nastaviti put od 55 kilometara od Šapca do Loznice.

Izgradnja autoputa i brze saobraćajnice Ruma-Šabac-Loznica počela je danas kod Šapca, gde će se graditi novi most na Savi.

Ukupna dužina ove saobraćajnice je 77 kilometara, a procenjena vrednost realizacije ovog projekta je 467,5 miliona evra.

Izgradnja autoputa Ruma-Šabac i brze saobracajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih projekata u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Projekat je podeljen na tri deonice: deonica 1 auto-put Ruma – Šabac dužine 21,14 kilometara, deonica 2 most preko reke Save dužine 1.327,5 metara i deonica 3 brza saobraćajnica Šabac-Loznica dužine 54,58 kilometara.Radovi na tom projektu počeće na deonici 2.

Nov put spojiće sremski i mačvanski okrug i rešiti višegodišnje probleme stanovništva, ali i zahteve privrede tog kraja.

Autoput će se graditi od Rume do leve obale Save i sela Klenak u dužini od 21,14 kilometara.Sa desne obale Save gradiće se brza saobraćajnica koja ce biti duga oko 55 kilometara.Spajaće ih novi most na Savi koji će biti dug više od 1.300 metara.Radovi počinju na obali Save, gde će se na tri hektara nalaziti baza i punkt za buduće radove.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana