Izetbegović: Nećemo tolerisati pretnje iz Beograda

Objavljeno: 29.03.2016. 18:58 Izmenjeno: 29.03.2016. 18:58

Predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio je danas da se „u predizbornim kampanjama olako izgovaraju jake reči, ali kada je Bosna i Hercegovina u pitanju, reč ‘nasilje’ ne treba izgovarati u Beogradu“.

U izjavi sa saravski portal faktor.ba, Izetbegović tvrdi da „Bosna i Hercegovina niti je u prošlosti pokretala nasilje i vršila agresiju, niti to u budućnosti namerava da čini“.

„Međutim, istina i pravda su nešto od čega niti možemo niti smemo odustati, i koristićemo sve pravne mehanizme koji su nam na raspolaganju da do njih na kraju i dođemo.

Nakon nasilja koje smo pretrpeli, proglašavati naše legitimno i legalno posezanje za međunarodnim pravom ‘sprovođenjem osvete nad Srbima’ je zamena teza koja neće proći“, poručio je Izetbegović za sarajevski medij.

Izetbegović je rekao „ne želimo nikakav sukob, ni sa Srbima ni sa Srbijom“, ali „nećemo tolerisati da nam se samo par dana nakon što su presudom Radovanu Karadžiću definitivno utvrđeni užasni zločini počinjeni u Bosni i Hercegovini, pre svega nad Bošnjacima, iz Beograda preti da ćemo mi biti krivi za novu spiralu nasilja, ako budemo tražili pravdu pred međunarodnim sudovima“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 5°C

Vedro

Sreda
Sunčano

Max: 16°C
Min: 3°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana