Izdavačke kuće „Laguna” i „Vulkan” doniraju 8.000 knjiga starijim Beograđanima Beoinfo

Objavljeno: 13.04.2020. 12:40 Izmenjeno: 13.04.2020. 12:40

Grad Beograd potpisao je sa predstavnicima izdavačkih kuća „Laguna” i „Vulkan” ugovore o donaciji, na osnovu kojih će 8.000 knjiga biti donirano starijim Beograđanima.

Zamenica predsednika Skupštine Beograda Andrea Radulović je u ime Grada Beograda zahvalila „Laguni” i „Vulkanu” na vrednoj donaciji i humanosti u ovom teškom trenutku za Beograd i Srbiju.

– U ime Grada Beograda zahvaljujem izdavačkim kućama „Laguna” i „Vulkan” na velikoj i vrednoj donaciji, koja je veoma značajna za našu prestonicu i za sve njene starije sugrađane. Obe izdavačke kuće pokazale su svoju humanost i prepoznale potrebe naših starijih građana u ovom teškom trenutku za naš grad i celu Srbiju. Donirane knjige – 8.000 primeraka biće dostavljeno starijim Beograđanima. Doniranjem publikacija, „Laguna” i „Vulkan” želeli su da stariji sugrađani vreme provedeno u izolaciji, u svojim kućama, podnesu što prijatnije. Knjige će im pomoći da prebrode teške momente, ali će im isto tako omogućiti da to vreme iskoriste što kvalitetnije i na edukativan način. Još jednom zahvaljujem u ime Grada Beograda izdavačkim kućama „Laguna” i „Vulkan” na divnoj donaciji. Ovo je samo početak sjajne saradnje – istakla je Radulovićeva.

Ona je podsetila da mnoge kompanije svojim donacijama pomažu prestonici i državi, što nam ukazuje na jedinstvo i solidarnost u našoj zemlji tokom vanrednog stanja.

– Mnoge kompanije, među kojima se nalaze i izdavačke kuće „Laguna” i „Vulkan”, pomažu u ovom momentu Beogradu i Srbiji, što ukazuje na naše jedinstvo i solidarnost u vremenu kad se ceo svet bori sa velikom pošasti, virusom COVID-19. Starijim sugrađanima poručujem da budu odgovorni i solidarni, i da ostanu kod svojih kuća, a mi ćemo se, kao Grad Beograd, potruditi da im ove dane u izolaciji učinimo što boljim i ispunjenijim. Zajedno bijemo istu bitku i samo ako smo solidarni i odgovorni, pobeđujemo – rekla je Andrea Radulović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana