Izdavači poklonili 1000 knjiga za biblioteku na Sajmu Tanjug

Objavljeno: 03.04.2020. 17:56 Izmenjeno: 03.04.2020. 17:56

Članovi Udruženja profesionalnih izdavača Srbije predali su poklon od preko 1000 knjiga za formiranje biblioteke u privremenoj bolnici u hali 1 na Beogradskom sajmu.

Knjige je primio zamenik komandanta štaba VS potpukovinik Mlađan Garić od predstavnika UPIS Gojka Božovića i Zorana Hamovića.

Knjige su poklonili Akademska knjiga, Arhipelag, Clio, Odiseja, Evoluta, Fedon, Geopoetika, Heliks, Jasen, Karpos, Paideia, Štrik i drugi, odlučivši, kako su istakli, da budu uz građane u karantinu i svoje čitaoce kada su im najpotrebniji.

„Do sada smo reči sajam i knjige povezivali na drugi način. Radost susreta s novim naslovima u oktobru svake godine kad se otvara i traje Međunarodni beogradski sajam knjiga ovoga puta zamenjena je karantinskim uslovima susreta s knjigom. Izdavači žele da svi koji ovde dođu odu bez virusa i s knjigom u ruci“, poručio je Hamović.

Pored sajma u Beogradu, članovi udruženja doniraće knjige privremenim bolnicama i u drugim gradovima, a u skladu s organizacionim uslovima i potrebama Udruženje će biblioteku dopunjavati.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Sreda
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana