Izbore prati više od 360 međunarodnih posmatrača tanjug

Objavljeno: 03.04.2022. 12:31 Izmenjeno: 03.04.2022. 12:34

Dodao je da je ovo važan dan za Srbiju jer, kako kaže, građani imaju priliku da glasaju i izaberu predstavnike za parlament i predsednika države.

foto tanjug

 

Izborni proces u Srbiji prati više od 260 međunarodnih posmatrača koje je angažovala Kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR), izjavio je  šef misije Daglas Vejk i naveo da su se timu pridružile i tri parlamentrarne delegacije sa oko 100 posmatrača.

Vejk je rekao da u ovom trenutku ne može da kaže više o samom izbornom procesu, ali da OEBS na terenu ima veliki tim posmatrača koji nadgleda izbore.

““Mi pratimo koliko je izborni proces u skladu sa međunarodnim propisima i obavezama koje je Srbija preuzela, kao što to čine i druge države““, rekao je Vejk novinarima ispred biračkog mesta u Beogradskoj poslovnoj školi.

Na pitanje kada će OEBS izaći sa prvim izveštajem o izborima, Vejk je rekao je pre nekoliko nedelja objavljen preliminarni izveštaj sa nalazima koji se tiču predizbornog procesa i najavio da će misija sutra, zajedno sa predstavnicima drugih parlamentarnih delegacija, održati pres konferenciju na kojoj će saopštiti preliminarne zaključke.

““Proces se nastavlja i nakon izbora, a tu smo da pratimo i ako bude drugog kruga predsedničkih izbora““, kazao je Vejk.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 29°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana