IZBOR FILMOVA LAUREATA MARTOVSKOG FESTIVALA U KINOTECI studio b

Objavljeno: 26.03.2023. 09:45 Izmenjeno: 26.03.2023. 09:45

Ulaznice za program LAUREATI MARTOVSKOG FESTIVALA mogu se nabaviti na blagajni Jugoslovenske kinoteke po ceni od 300 RSD za termin.

Martovski festival – 70. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog film biće održan od 28. marta do 2. aprila 2023. godine u Domu omladine Beograda, koji je organizator i izvršni producent događaja. Povodom velikog jubileja, u saradnji sa Jugoslovenskom kinotekom i arhivima, filmskim centrima i istaknutim producentskim kućama u eksjugoslovenskim republikama, napravili smo izbor nagrađenih filmova, mahom iz perioda nekada jedinstvene zemlje i kinematografije.
Nekada je program Martovskog festivala bio toliko jak da su selektori iz Oberhauzena, Krakova, Lajpciga i drugih značajnih festivala dokumentarnog filma i „kratkog metra“ dolazili na Martovski festrival da bi napravili selekcije svojih festivala. Publika Martovskog festivala biće u prilici da u kultnom bioskopu Jugoslovenske kinoteke u Kosovskoj odgleda sedam programskih celina u kojima će biti laureata iz bivših republika: Slovenije, Severne Makedonije i Hrvatske, kao i mešovitih slotova iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, gde dominiraju nekada vodeći producenti kakvi su bili: Neoplanta, Avala, Dunav film, Lovćen film, Zeta film, Sutjeska film… Posebno mesto u selekciji napravili smo za jednu od najstarijih filmskih kuća na Balkanu, VFC Zastava film koja obeležava 75 godina postojanja i čiji su autori i filmovi često dobijali nagrade na Martovskom festivalu.

Ulaznice za program LAUREATI MARTOVSKOG FESTIVALA mogu se nabaviti na blagajni Jugoslovenske kinoteke po ceni od 300 RSD za termin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana