Izboden mladić u selu Mogila u opštini Klokot tanjug

Objavljeno: 03.02.2023. 16:28 Izmenjeno: 08.02.2023. 12:06

Selo Mogila je multietničko selo u opštini Klokot, nedaleko od Kosovske Vitine.

foto tanjug

 

Dvadesetogodišnji mladić srpske nacionalnosti Boban Đuzić, izboden je nožem u predelu ramena, u selu Mogila, u opštini Klokot, potvrđeno je za Tanjug iz izvora u Kosovskoj policiji regiona Gnjilane. Kako je rečeno dopisniku Tanjuga, Đuzića su ranila dvojica Albanaca posle komšijske svađe. Selo Mogila je multietničko selo u opštini Klokot, nedaleko od Kosovske Vitine. U selu žive Srbi, Albanci i Romi.

Pedsednik Aleksandar Vučić izjavio je u Skupštini Srbije da se dogodio novi napad na Srbe na KiM, u selu Mogila u opštini Vitina, gde su dvojica Albanaca ubola nožem u rame mladića od 20 godina Đuzić Bobana. „Sada se to dogodilo, mržnja koju Kurtijev režim i njihovi mediji promovišu protiv Srba, i na ovo će plašim se naši zapadni partneri da reaguju da se obe strane umire“, rekao je Vučić i pokazao poslanicima sliku mladića sa dva uboda nožem u predelu ramena. Vučić je poručio da moramo da tražimo mir zbog tih ljudi, Srba na Kim i istakao da sve što neretko radimo samo njima otežavamo. „Jer ne brinemo za njih već brnemo o svojim političkim poenima ovde“, rekao je Vučić.

Napad na srpskog mladića Bobana Đuzića (20) iz Mogile kome je grupa Albanaca nanela dva uboda nožem u predelu ramena direktna je posledica antisrpske histerije i politike Aljbina Kurtija. Njega je napala grupa lokalnih Albanaca dok je šetao svog psa i nanela mu dve ubodne rane.

Njemu je odmah pružena prva pomoć u ambulanti u Vrbovcu, a potom je sanitetom transportovan u bolnicu u Pasjanu gde je detaljno pregledan i gde će provesti naredne dane kako bi se njegovo zdravstveno stanje prailo i imao najbolju moguću negu.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila je podršku porodici Đuzić, a sa njima su u stalnom kontaktu i naši predstavnici sa terena.

Od početka godine svedočimo povećanom broju etnički motivisanih incidenata čije su mete Srbi, a posebna meta Kurtijevih ekstremista jesu srpska deca, od Stefana (11) i Miloša Stojanovića (21) iz Gotovuše, Stefana Tomića (18) iz Klokota, Lazara Milutinovića (15)iz Suvog Dola, do Bobana Đuzića iz Vitine.

Jasno je da se pojačala i težina etničkih incidenata i napada, kako jača i Kurtijeva antisrpska politika i tenzije koje gotovo svakodnevno  izaziva na terenu i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od međunarodnih predstavnika da spreče Kurtija da od pokrajine napravi novo bure baruta.

Kako je rečeno dopisniku Tanjuga, Đuzića su ranila trojica Albanaca posle komšijske svađe i oni su privedeni. Đuzić se oseća dobro i nalazi se u bolnici u srpskom selu Pasjane, potvrdio je za Tanjug njegov brat Dušan. „Moj brat je šetao psa i kada je se vraćao kući, prišla su mu trojica Albanaca sa leđa, i dok ga je jedan držao, drugi ga je ubo nožem dva puta. Onda ih je treći razdvojio. Odmah smo ga odvezli u ambulantu u Vrbovcu, odakle je posle ukazane pomoći, prebačen u bolnicu u Pasjanu“, rekao je Dušan Đuzić. Da se Boban Đuzić nalazi u bolnici u Pasjanu, potvrdio je za Tanjug i direktor ove ustanove, dr Zoran Perić. „Negde oko 13 časova se Boban Đuzić javio sa ubodnim ranama u predelu lopatice u ambulantu u Vrbovcu. Tamo mu je medicinsko osoblje pružilo osnovnu pomoć, zaustavljeno je krvarenje, zbrinut je i poslat u Pasjane gde su ga primili Bojan Đorić hirurg i radiolog Dejan Jocić. Oni su ga zbrinuli i obradili rane. Đuzić ima dve ubodne rane u predelu leve lopatice, rane su ušivene, previjen je, urađena je kompletma dijagnostika, rendgen, ultrazvuk, ordinirana mu je terapija i on se nalazi na internem odeljenju i u stabilnom je stanju“, kaže dr Perić. Doktor Perić dodaje da je Đuzić imao sreće jer je pogođena kost, s obzirom da su rane prilično duboke. Selo Mogila je multietničko selo u opštini Klokot, nedaleko od Kosovske Vitine. U selu žive Srbi, Albanci i Romi.

Kurtijev lov na Srbe ne prestaje, konstatuje u  saopštenju Srpska lista komentarišući najnoviji napad grupe Albanaca na srpskog mladića Bobana Đurića. Đuriuća je, kako navode, mučki i bez razloga napala grupa Albanaca i nanela mu povrede nožem. „Samo pukom srećom Boban Đuzić nije životno ugrožen, ali je strah srpskog naroda na Kosovu i Metohiji sve veći, jer ekstremisti ne staju sa napadima na sve što je srpsko“, navodi Srpska lista i dodaje da Kurtijev lov na Srbe ne prestaje, a odgovornost za to, tvrdi, snose Kurti, njegovi sledbenici, ali i međunarodna zajednica koja ćutke prelazi preko ovih etnički motivisanih napada.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju obezbediće advokata za Bobana Đuzića koga su juče Albanci izboli u Mogili kod Vitine, potvrđeno je Tanjugu u Kancelariji. Njegov otac Ivica Đuzić prethodno je izjavio da je policija privela trojicu napadača, ali da je nezvanično saznao da je jedan od njih oslobođen i zamolio državu da mu obezbedi advokata jer on to ne može da plati. Ivica Đuzić je RTS-u preneo da ne postoji nikakav sukob između njegove i porodice Albanaca koji su njegovog sina izboli nožem i da se čak i poznaje sa ocem jednog od napadača. Odbio je da da izjavu policiji o napadu na sina i ističe da im ne veruje, zabrinut da će napadači biti oslobođeni. „Čitav slučaj nameravam da izguram do kraja, zbog čega mi je potrebna pomoć naše države. Ja imam petoro dece, živim od socijale i nemam za advokata, zato od naše države tražim samo jedno, da mi obezbedi advokata“, rekao je Ivica Đuzić. Boban Đuzić ima dve ubodne rane nanete nožem i van je životne opasnosti. Zbrinut je u bolnici u Pasjanu. On je izjavio da su ga trojica Albanaca napali s leđa, dok je šetao psa.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana