Izabran izvođač radova za fontanu Slavija Beoinfo

Objavljeno: 13.10.2016. 09:26 Izmenjeno: 13.10.2016. 13:48

Nadzorni odbor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda doneo odluku da dodeli ugovor za izgradnju fontane na Trgu Slavija kompaniji „Pmc inženjering” iz Beograda. Vrednost ugovora sa izvođačem radova je 214 miliona dinara.

Gradski menadžer Goran Vesić kaže da izvođač može da počne sa radom za oko mesec dana koliko će trajati procedura koja podrazumeva istek roka za žalbu, potpisivanja ugovora i pribavljanja neophodnih garancija i polisa osiguranja.

– Izvođač će od trenutka uvođenja u posao imati 155 dana da završi izgradnju fontane koja će se nalaziti na centralnom delu Trga Slavija. Ona će imati svu prateću opremu koja je neophodna za njen rad, a u okviru objekta će se nalaziti podzemna prostorija u kojoj će biti smeštena mašinska oprema. Centralni bazen fontane će biti betoniran i obložen granitnim pločama, a oko bazena će se nalaziti travnjak. Izvođač je dužan da obezbedi funkcionisanje i održavanje fontane u periodu od godinu dana nakon završetka radova. Režim rada fontane će biti podeljen na redovan i redukovan, a posebno će biti ugrađen sistem za multimedijalni, odnosno muzički režim rada. Ugrađeni softver će omogućavati automatski rad vodnih slika, rasvete, zvuka, merenje brzine vetra i nivoa vode u bazenu i rezervoaru – objasnio je Vesić.

Vesić je rekao da će pre početka radova biti izmešten spomenik Dimitriju Tucoviću koji će biti restauriran kako bi dobio centralno mesto u budućem parku koji će se nalaziti između Slavije i ulice Kralja Milutina a posmrtni ostaci biće sahranjeni u Aleji velikana uz državne i vojne počasti kako i dolikuje Dimitriju Tucoviću.

– Veoma smo zahvalni ministru za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja Aleksandru Vulinu koji je lično insistirao da posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića, kao značajne istorijske ličnosti Srbije,  budu sahranjeni uz najviše državne i vojne počasti u Aleji velikana – rekao je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 12°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana