Ivanuša: Situacija teška,ovo je možda vrh trećeg talasa u Srbiji Tanjug

Objavljeno: 08.12.2020. 17:30 Izmenjeno: 08.12.2020. 19:44

Epidemiološka situacija u Srbiji je teška, kaže direktor kancelarije Svetske zdravstvene organizacije u Srbiji Marijan Ivanuša i navodi da je Srbija možda sada na vrhu trećeg talasa epidemije korona virusa

Ivanuša je rekao Tanjug da se usporio rast novoobolelih na dnevnom nivou, da bi ovo mogao biti vrh trećeg talasa i da će se to videti do kraja nedelje.

„Bez obzira da li smo na vrhu trećeg talasa, situacija je i dalje veoma ozbiljna. Svakodnevno vidimo između šest i osam hiljada novoobolelih i to su velike brojke. Znamo da iza toga sledi veliki broj hospitalizacija i veliki broj umrlih“, rekao je Ivanuša.

Kako kaže situacija može brzo da se dodatno pogorša, te da je važno poštovati mere koje su na snazi.

„Treba biti pažljiv, situacija je teška i ne vidim razlog za opuštanje“, rekao je on i dodao da su epidemiološki rizik predstojeći praznici.

Upitan da li bi trebalo dodatno pooštravati mere, on je rekao da treba pričekati koji dan da se vidi kakve su efekte dale postojeće mere.

„Svakako je Srbija sada po broju novoobolelih na 100.000 stanovnika na drugom mestu u Evropi odmah iza Gruzije. Ima više država sa teškom situacijoim, ali je Srbija zajedno sa Gruzijom na vrhu u Evropi“, rekao je Ivanuša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 33°C
Min: 23°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana