Istraživanje: Za SNS 53,6 odsto birača Tanjug

Objavljeno: 04.02.2020. 08:29 Izmenjeno: 05.02.2020. 11:26

Srpska napredna stranka zadržala je i tokom januara ubedljivu natpolovičnu prednost i uživa podršku 53,6 odsto građana, navodi se u poslednjem zajedničkom istraživanju „Blica“ i agencije Faktor plus.

Savez za Srbiju doživeo neznatan pad u odnosu na decembar i za njega bi glasalo 10,3 procenata birača.Socijalistička partija Srbije je na trećem mestu sa 9,5 odsto podrške.

Kako se navodi u rezultatima istraživanja javnog mnjenja, koje „Blic“ objavljuje, Srpski patriotski savez (SPAS) Aleksandra Šapića se i dalje, kao i proteklih nekoliko meseci, nalazi na 4,3 odsto podrške, dok Pokret slobodnih građana (PSG) i Stranka moderne Srbije (SMS) u koaliciji imaju šest procenata glasova.

Partija ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) ima podršku 3,6 odsto birača, a Srpska radikalna stranka (SRS) 3,3.

Pokret „Metla 2020“ uživa podršku 2,4 odsto građana sa pravom glasa.

Pokret „1 od 5 miliona“, koji je nedavno doneo odluku o odustajanju od bojkota i izlasku na izbore, za sada nema značajnije uporište u biračkom telu, navodi „Blic“, a direktor Faktor plusa Vladimir Pejić kaže da je taj pokret i pre nego što je doneo odluku o izlasku na izbore, bio prepoznat više kao slogan nego kao politička organizacija.

„I slogan je u padu. Trenutno nemaju značajnije uporište u biračkom telu, jer nisu percipirani kao stranka, a sigurno bi se neko opredelio i za njih“, kaže Pejić za „Blic“.

On dodaje da će se u narednom istraživanju jasnije videti kakva je pozicija tog pokreta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno oblačno

Sreda
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana