Istraživanje Centra za praćenje izbora i izbornih procedura Studio B

Objavljeno: 22.05.2020. 16:03 Izmenjeno: 22.05.2020. 16:03

Centar za praćenje izbora i izbornih procedura predstavio je prve rezultate istraživanja o zastupljenosti političkih aktera u udarnim terminima centralnih informativnih emisija tokom predizborne kampanje.

Istraživanja pokazuju da su predsednik i Vlada Srbije uglavnom pozitivno ili neutralno predstavljeni, a uočljivo je da pojedini mediji imaju drukčiji ton prema predstavnicima vlasti, odnosno opozicije.

Istraživanje Centra za praćenje izbora i izbornih procedura u prvih nedelju dana pokazalo je da su politički akteri podjednako zastupljeni u centralnim informativnim emisijama na šest televizija koje imaju važnu ulogu u izveštavanju tokom predizbornog procesa.

Sve televizije su se potrudile da ravnomerno predstave politicke aktere koji su do sada izaslo sa svojim političkim i izbornim programom, pa je u tom pogledu u prvih sedam dana primećena konstanta.

Važni parametri u istraživanju bili su zastupljenost tema u centralnim informativnim emisijama i ton kojim su predstavljeni politički akteri.

Predsednik i premijerka su uglavnom neutralno predstavljeni na svim televizijama, u svim informativnim emisijama, Siniša Mali i Ana Brnabić su do sada najviše zastupljeni, dok su ostali primetno manje prisutni od ova dva politička aktera.

Podaci dobijeni posle monitoringa sprovedenog od 15. do 21. maja oslikavaju početak kampanje kada je reč o izveštavanju medija, tj. činjenicu da izbori još nisu dominantni kao tema u centralnim informativnim emisijama šest televizija u Srbiji.

Istraživanje Centra za praćenje izbora i izbornih procedura pokazuje da je na Televiziji Pink vidljiv negativan ton predstavljanja Saveza za Srbiju, koji je s druge strane pozitivno predstavljen na televiziji N1.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 20°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana