Istorijski rezultat sportista, čekamo rekordan broj građana Beoinfo

Objavljeno: 23.08.2016. 11:02 Izmenjeno: 23.08.2016. 11:02

Sve je spremno za večerašnji doček olimpijaca ispred Doma Narodne skupštine i s obzirom na istorijski rezultat koji su ostvarili, očekuje se rekordan broj posetilaca koji će ih pozdraviti, izjavio je predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević.

 

Kako je saopštila informativna služba Beograda, Nikodijević je na RTS-u rekao da oko 19 sati počinje muzički deo programa, a da se dolazak sportista očekuje oko 20 sati.

„Ceremonija izlaska sprtista na binu će trajati dugo s obzirom na to da treba pozdraviti oko stotinu ljudi, pripremite se na puno aplauza, puno pesme i radosti, baš onako kako su i oni nama doneli sreću i radost za vreme Olimpijskih igara“, rekao je predsednik Skupštine grada.

Prema njegovim rečima, grad i država su verovali u olimpijce, znali su da će doneti medalje i da će igre biti uspešne i doneti najveći broj medalja.

„Ovo za nas nije izneneđenje, već stepenica više, a zadali smo sebi zadatak da u Tokiju oborimo sve rekorde“, rekao je Nikodijević.

On je dodao da je osam osvojenih medalja rezultat sistemskog rada i ulaganja u sport.

Grad Beograd je 2014. godine doneo strategiju razvoja sporta zajedno sa Vladom Srbije koja već sada daje rezultate, navodi se u saopštenju.

„U poslednjih godinu dana završili smo atletsku dvoranu i bićemo domaćini Evropskog dvoranskog atletskog prvenstva sledeće godine. Atletika nam je donela medalju i mi u taj sport ulažemo i verujemo da će biti još dobrih rezultata“, rekao je Nikodijević.

On je dodao da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja je u Arenu stavila bazen za održavanje evropskog prvenstva.

„To su finansirali grad i država, zato što smo verovali da naši vaterpolisti mogu da objedine sve tri titule i oni su nam to na najbolji mogući način vratili“, istakao je Nikodijević.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije i Beograd su u dogovoru sa Košarkaškim savezom konkurisali za organizaciju kvalifikacionog turnira, što su i država i grad finansirali, dodajući da su košarkaši to vratili medaljama u muškoj i ženskoj konkurenciji.

„Sve je rezultat sistemskog rada i plana, jer ono u šta smo ulagali nam je i donelo medalje. Grad Beograd ne ulaže u profesionalni sport, već u decu, kako bismo stvorili bazu za nove šampione. Povećali smo broj besplatnih termina za mlađe kategorije sa 14.000 na 18.700 sati godišnje“, rekao je Nikodijević.

On je istakao da je školski sport baza za sve ostale sportove i da je pre dve godine u školskim takmičenjima učestvovalo oko 8.000, a u ove godine više od 30.000 učenika.

„Da stvari nisu slučajne, pokazuje podatak da odbojkaških ekipa u školskom sportu ima više nego fudbalskih i košarkaških“, rekao je Nikodijević.

On je najavio da će sledeće godine početi izgradnja streljačke dvorane, a i gimnastičari će dobiti svoj prostor, ističući da je ti dokaz da se sistemski ulaže u sport.

Nikodijević je naglasio da su premijer Aleksandar Vučić i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić mnogo uradili na strategiji sporta, kao i da se u čitavoj Srbiji grade sportski objekti i renoviraju postojeći.

„Zato se očekuje da na Olimpijskim igrama u Tokiju bude još više sportskih odličja“, zaključio je Nikodijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Petak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana