Istorija nas uči da nijednu poruku koja najavljuje ubistvo ne smemo da potcenimo Studio B

Objavljeno: 19.11.2020. 19:13 Izmenjeno: 20.11.2020. 12:10

Neshvatljiv je stepen mržnje mladog čoveka koji poruči da je spreman da ubije predsednika Aleksandra Vućića, ali se to uklapa u scenario  opozicije  za njegovo uklanjanje sa vlasti, ocenjuju analitičar Božidar Spasić i urednik portala Embargo Predrag Jeremić.

To što se u istom danu pojavi i pretnja Mlađana Đorđevića da će opozicija silom sprečiti izbore 2022. godine nije slučajnost. Istorija nas uči da nijednu poruku koja najavljuje ubistvo ne smemo da potcenimo, bez obzira što je, kažu sagovornici Studija B, predsednik Vučić među tri najbolje čuvana i zaštićena predsednika na svetu.

Svaka pretnja predsedniku mora da se shvati ozbiljno, posebno ona u kojoj se detaljno opisuje rutina njegovog kretanja i planirani način likvidacije, ocenjuje Božidar Spasić.

„Znam da se predsednik ne plaši za ličnu bezbednost, ali i da zna šta se krije iza poruke da, navodno,  mogu da ga ubiju u svakom momentu“, kaže Spasić.

„Predsednik je ušao u rat sa mafijom i organizovanim kriminalom i nije iznenađenje što je odmah postao meta sinhronizovanih akcija onih koji su se u tom ratu prepoznli kao potencijalne žrtve“, kaže Predrag Jeremić.

U ovom slučaju ne smemo da zanemarimo ni obračun kriminalnih grupa, sa domaće scene, posebno iz okruženja, kojima je, kaže Jeremić, predsednik Vučić najveća prepreka.

Kada su u pitanju „sirove pretnje“, one su po njegovom mišljenju samo kontinuirani nastavak pritiska na vlast, a da se glavni igrači u toj igri, kao i do sada kriju iza scene. U prvi plan su, kaže,  izbacili rezervne igrače koji najavljuju nasilno sprečavanje izbora.

Kada neki „kvazi političar“ poput Mlađana Đorđevića najavi da će silom sprečiti izbore, morao bi odmah da bude pozvan da objasni kakvom to on silom raspolaže. Naravno, kaže Spasić, on tom silom ne raspolaže, ali on i njegov gazda podstiču ove nesrećnike da prete predsedniku Vučiću.

„Na opozicionoj sceni Srbije ništa se ne dešava slučajno. Uvek kada predsednik izađe sa nekom konkretnom i važnom inicijativom ili kampanjom, opozicija, ne birajući sredstva, pokušava da to omalovaži“. Sada im, kaže Božidar Spasić, smeta borba protiv mafije i organizovanog kriminala, jer su se u njoj prepoznali.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 30°C

Vedro

Ponedeljak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 35°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana