Žurka ispred Pinka oterala demonstrante Tanjug

Objavljeno: 06.04.2019. 18:13 Izmenjeno: 08.04.2019. 14:15

Ispred Pink televizije, koja je označena kao cilj današnjeg protesta „1od 5 miliona“, održana „žurka“, kojom su menadžment i zaposleni nameravali da „dočekaju“ učesnike protesta. Zbog ovakvog dočeka protest promenio rutu.

Zaposleni, ispred samog ulaza u zgradu, plešu uz hitove svetske dens scene.

Vlasnik Pinka Željko Mitrović, kako javlja reporter Tanjuga, lično pušta muziku na prvom spratu zgrade.

Pre početka „žurke“ ispred televizije pojavili su se lideri Saveza za Srbiju i položili „venac“ na kojem je pisalo „Obećavamo saznaćemo ko te nanišanio spotom na Pinku“, uz fotografiju Olivera Ivanovića.

Venac su nosili Dragan Đilas, Borko Stefanović i Vuk Jeremić, a iza njih su išli Boško Obradović, Janko Veselinović i Zoran Lutovac. Oni su ostavili venac i udaljili se automobilima.

Nakon njihovog odlaska, predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije, Simo Spasić prekrio je venac transparentom na kojem piše „Režim DS, DSS, i DOS-a oslobodio 2108 šiptarskih terorista“.

I na zgradi TV Pink okačeni su transparentni sa natpisima: „Điki, vrati nam pare“, „Nikad više Goca Uzelac“, „Boško, Gocu ti nećemo oprostiti“ i veliki ljubičasti transparent na kome piše „Stop nasilju, samo ljubav“.

Svi transparentni su potpisani sa „radnici Pinka“.

Ispred samog ulaza u TV Pink u međuvremenu su postavljeni stolovi sa osveženjem u raznobojnim plastičnim čašama i bezalkoholna pića.

 

Protest promenio rutu –  ka Trgu republike, umesto ka Pinku

Protest „1 od 5 miliona“ promenio je rutu i posle govora kod Vlade Srbije otišli su ka Trgu Republike, umesto ka Pink televiziji, kako je ranije najavljivano.

Glumac Branislav Lečić, u obraćanju okupljenima ispred vlade, rekao je da je odluka o ruti promenjena, jer je kod Pinka, kako kaže, pripremana klopka, kao i pre dva dana, kada su predstavnici opozicije u skupštini grada pokušali, kaže, da predaju zahtev za smenu zamenika gradonačelnika.

Učesnici protesta predvođeni liderima Saveza za Srbiju uklonili su ograde u Kolarčevoj ulici, kojom je ograđeno gradilište prema Trgu Republike. „Uzmite sve što ima usput, da oslobodimo grad“, čulo se preko razglasa sa kamiona.

Uklonjene ograde nose ka Skupštini grada, s namerom, kako su najavili, da je ograde.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana