Isporuke gasa dostići će s turbinom tehnološki moguće granice tanjug

Objavljeno: 25.07.2022. 13:59 Izmenjeno: 25.07.2022. 13:59

Portparol Kremlja je u tom kontekstu ocenio da su izjave nemačkog kancelara Olafa Šolca da je Rusija nepouzdan dobavljač gasa u suprotnosti sa stvarnošću i istorijom evropskog snabdevanja ruskim gasom.

Isporuke gasa gasovodom Severni tok 1 dostići će tehnološki moguće granice kada turbina, vraćena sa remonta, bude instalirana, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

„Znamo da i dalje ima problema sa drugim jedinicama, kojih je i Simens svestan. Turbina će, naravno, biti instalirana nakon što se obave sve formalnosti i isporuke će se nastaviti u onom obimu u kojem je to tehološki moguće“, odgovorio je Peskov na novinarsko pitanje da li će Gasprom sada moći da ugradi turbinu i da poveća isporuke gasa Evropi, prenosi Tas s.

On je takođe naveo da Rusija nije zainteresovana za potpuni prekid isporuka gasa evropskim zemljama, ističući da Moskva u velikoj meri garantuje energetsku bezbednost EU.

„Rusija za to nije zainteresovana. Rusija je odgovoran snabdevač gasom, i bez obzira na to šta kažu neki u Evropskoj komisiji, u evropskim prestonicama, u Sjedinjenim Državama – Rusija je bila, jeste i biće zemlja koja u velikoj meri garantuje energetsku bezbednost Evrope“, dodao je Peskov.

„Ove primedbe su u potpunoj suprotnosti sa stvarnošću i istorijom isporuka. I u najtežim trenucima ruska strana je nastavila da ispunjava svoje obaveze. Činjenica da je trenutno smanjen obim isporuka povezana je sa nelegitimnim ograničenjima koja su uveli sami Evropljani, posebno Nemačka“, rekao je Peskov.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana