„Isidora nas sluša“ na Senjaku Studio B

Objavljeno: 16.02.2020. 16:43 Izmenjeno: 16.02.2020. 17:51

Projekat „Isidora nas sluša“ koji predstavlja omaž srpskoj književnici Isidori Sekulić nastavljen je i ove godine u kući Kralja Petra na Senjaku.

Projekat „Isidora nas sluša“ koji predstavlja omaž srpskoj književnici Isidori Sekulić nastavljen je i ove godine u kući Kralja Petra na Senjaku. Cilj koji su pre više od jedne decenije postavili organizatori jeste da se kroz niz predavanja i diskusije ukaže na ključne probleme u književnosti, ali i kulturi uopšte. Tribine će se organizovati na svaka dva meseca, a organizatori veruju da će ih i Beograđani i ove godine ispratiti sa nesmanjenim interesovanjem.

Veliki deo svog stvaralaštva  književnica i autorka projekta Isidora nas sluša Laura Barna, posvetila je upravo Isidori Sekulić. Na dan njenog rođenja, podsetila je Beograđane na veliki trag koji je naša čuvena književnica ostavila.

Projekat Isidora nas sluša uspešno se realizuje od 2009. godine, pod pokroviteljstvom opštine Savski venac, a ideja se rodila nakon objavljivanja romana Moja poslednja glavobolja, u celosti posvećenog Isidori Sekulić.

Projekat su podržali Ministarstvo za kulturu i informisanje i Sekretarijat za kulturu što pokazuje da su tribine koje nose ime  Isidore Sekulić od velikog kulturnog značaja za Beograd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Oblačno

Trenutna temperatura 24°C

Oblačno

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana