Investicijom do 200 novih radnih mesta u Boleču

Objavljeno: 10.03.2016. 12:59 Izmenjeno: 10.03.2016. 12:59

Položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra u Boleču, koji će omogućiti otvaranje 200 novih radnih mesta.

Član Gradskog veća Dragomir Petronijević precizirao je da će objekat biti građen u tri faze: pored tržnog centra biće podignuta i hladnjača za pakovanje gotovih i polugotovih jela iz pekarske industrije i edukativni centar.

– Ova investicija će pomoći da se mladi ljudi iz Boleča i okoline zaposle i ostanu u svome mestu, u koje se decenijama ništa nije ulagalo. Sadašnja gradska vlast ima novi pristup, s ciljem da svako ovakvo mesto u Beogradu ima bar jedan proizvodni pogon, ali i tržni centar poput ovog, koji će imati i vrtić, kao i druge kvalitetne sadržaje – naveo je Petronijević.

On je ukazao da je prostor na mestu nekadašnje kasarne bio godinama zapušten, ali i podsetio da je bivša gradska vlast bila potpuno gluva na apele da se nešto promeni.

-Domaći investitor se godinama vrteo ukrug zbog administrativnih problema. Nova gradska vlast je korak po korak sve papire uspela da reši i danas imamo početak realizacije investicije od 200 novih radnih mesta u Boleču – zaključio je Petronijević, koji je zahvalio investitoru na strpljenju, kao i predstavnicima Opštine Grocka na dobroj saradnji.

Opština Grocka je zbog blizine auto-puta, Smederevskog i Kružnog puta veoma povoljna za ovakve i slične investicije, dodao je predsednik opštine Stefan Dilberović.

– Ova investicija pokazuje angažovanost gradske i opštinske vlasti da se privuku investitori. Pored ovoga urađen je i Plan detaljne regulacije za privrednu zonu u Vrčinu, gde se pored Ikee očekuje veliki broj preduzeća – najavio je Dilberović.

Investitor i direktor preduzeća „Jablanica MP“ Mališa Milićević precizirao je da će u prvoj fazi biti izgrađeno oko 3.300 kvadrata, dok će posle treće faze biti izgrađeno više od 8.000 kvadratnih metara korisnog prostora, u koji će biti uloženo više od šest miliona evra.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 12°C

Delimično oblačno

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana