Investicije u Beogradu podstiču obnovu gradske infrastrukture

Objavljeno: 04.03.2016. 15:18 Izmenjeno: 04.03.2016. 15:18

Goran Vesić je podsetio da Grad Beograd na Čukarici trenutno radi tri ulice čija je ukupna vrednost 37 miliona dinara.

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas radove na asfaltiranju Palisadske ulice na opštini Čukarica. Obilasku radova, koje obavlja JKP „Beograd-put“, prisustvovali su i gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Direkcije za puteve Slaviša Živković, Ivan Tejić, direktor „Beograd-puta“, i predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić.

– Radovi u Palisadskoj ulici biće završeni do 10. marta, a radovi traju u Vodovodskoj i Zorinoj ulici. Sve ovo rezultat je dobre saradnje sa Opštinom Čukarica, ali građani treba da znaju da mi sarađujemo sa svim opštinama i reagujemo na prijave građana sanirajući i rekonstruišući ulice. Na Čukarici je sigurno potrebno uraditi više nego što je to sada slučaj, ali smo ove godine mnogo novca opredelili za popravke ulica u gradu i mislim i da građani Čukarice vide da posle dugo vremena stvari počinju da se kreću napred i da neko rešava njihove probleme. Za nas ne postoje građani prvog i drugog reda, nema razlike u tome da li neko živi na Terazijama ili u Kaluđerici i trudimo se da svima na isti način uredimo infrastrukturu. Vodovod, kanalizacija, put i javni prevoz su stvari koje moraju da budu dostupne svakom stanovniku Beograda i time ćemo se baviti i u budućnosti – rekao je Goran Vesić.

Gradski menadžer je podsetio da sva gradska infrastruktura nastaje iz prihoda koje ostvaruje Grad Beograd i da je zato važno da grad podstiče investicije.

– Svaka zgrada koja se sagradi u Beogradu plaća naknadu i zato, što više bude bilo kranova u gradu, moći ćemo i više da ulažemo u infrastrukturu, ulice, škole, bolnice i druge objekte. Mi ćemo uložiti veliki napor da izgradimo što više infrastrukture, prošle godine smo doneli odluku da u roku od deset godina svi imaju vodu i kanalizaciju, taj plan je napravljen i koštaće 575 miliona evra. Zajedno sa Sekretarijatom za saobraćaj pripremamo i plan revitalizacije svih ulica na teritoriji Beograda, jer su neke od njih ulice stare i do 50 godina. Uložićemo sav potreban napor da se svaki naš sugrađanin oseti kao da zaista živi u 21. veku i da ima svu potrebnu infrastrukturu koja se očekuje od grada kakav je Beograd – rekao je Goran Vesić.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović kazao je da će Grad Beograd preuzeti održavanje sto kilometara puteva od JP „Putevi Srbije“, čime će se uspostaviti jasna granica u nadležnostima.

– Prema infrastrukturi moramo imati sistemski i planski pristup i to je ono što nas razlikuje od naših prethodnika. Na osnovu naloga gradonačelnika i gradskog menadžera, mi planiramo petogodišnju i desetogodišnju dinamiku radova rekonstrukcije svih ulica na teritoriji grada, što je obiman posao, ali sam siguran da će plan uskoro biti donet – rekao je Rafailović, naglasivši da će svi planirani rokovi biti poštovani, baš kao što je to slučaj i sa radovima na opštini Čukarica.

Srđan Kolarić, predsednik opštine Čukarica, istakao je da ova opština ima veoma dobru saradnju sa gradom, za šta su primer i kvalitetni radovi u Palisadskoj ulici.

– Prethodna rekonstrukcija nije bila urađena na zadovoljavajući način, a sada je sve napravljeno po svim standardima, od ulice do šahtova. Radi se i u drugim ulicama, Čukarica je danas veliko gradilište i zahvaljujući pomoći grada, jer sami ne bi mogli, uspevamo da obavimo sve što smo planirali. Uz ulice trenutno se radi i na obnovi igrališta, parkinga i svemu drugom što nam građani sugerišu kroz svoje inicijative – rekao je Srđan Kolarić.

Radove na izradi novih asfaltnih slojeva, dužine 500 metara i širine šest metara, izvodi JKP „Beograd-put“ na osnovu programa Direkcije za puteve Grada Beograda.

 

One Response to “Investicije u Beogradu podstiču obnovu gradske infrastrukture”

  1. Zoran lukic каже:

    Da li ce sremcica dobiti ukljucenje na novu obilaznicu?Da li ce se nesto graditi nanjivama izmedju Zeleznika i sremcice,neka industrijska zona,recimo, pa da se i mi osetimo kao da pripadamo Cukarici.Hteo bih samo i u vezi kanalizacije nesto da mi kazete,kad mozemo ocekivati resavanje tog velikog problema.Unapred hvala na odgovorima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 32°C

Delimično oblačno

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 36°C
Min: 24°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana