Internet glasanje za budući izgled metroa Studio b

Objavljeno: 08.08.2021. 17:51 Izmenjeno: 08.08.2021. 18:01

Na internet glasanju za budući izgled metroa trenutno vodi  predlog broj tri “Sloboda” koji ima oko 38 odsto glasova građana, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić

Na drugom mestu je predlog broj četiri  “Sigurnost” koji ima oko 35 odsto glasova. Vesić je podsetio da je vrednost prve dve linije metroa 4,6 milijardi evra, što su 4 godišnja budžeta Beograda i to ne bi moglo da se dogodi bez pomoći države.

Francuska kompanija „Egis Rail” sada radi tehničku dokumentaciju za novi metro, odnosno studiju opravdanosti i idejni projekat sa studijom procene uticaja na životnu sredinu za drugu liniju metroa od stanice „Bežanija” do stanice „Mirijevo”, kaže zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Na Bežanijskoj kosi planiran je zajednički depo za linije 2 i 3. Rok za završetak ugovora je 25 meseci, kako bi 2023. godine počela izgradnja druge linije, koja treba da bude završena 2030. godine. Početak izgradnje prve linije beogradskog metroa predviđen je za novembar ove godine, a završetak 2028. godine, podseća Vesić

25 33 vrednost….26 00 metroa

Vesić je otkiro i koji predlog izgleda budućeg metroa trenutno vodi na javnom glasanju građana.

Građani će tek izgradnjom metroa videti koliko će im život biti bolji i komforniji kaže Vesić i podseća da će zahvaljujući metrou mnogi delovi grada biti razvijeniji. Ispunjavamo  decenijska obećanja i realizujemo projekti o kojima se nekada samo pričalo, kaže zamenik gradonačelnika.

Povodom nove mašine za presadjivanje drveća, koja je dobila ime Sadiša, Vesić kaže da će  ovu mašinu moći da iznajme i privatnici.

A kada je početak školske godine u pitanju, zamenik gradonačelnika smatra da ona mora početi normalno, dakle odlaskom dece na nastavu, a ne učenjem od kuće.

Manje je opasno sedeti sa maskom u školi, gde su kontrolisani uslovi prenošenja zaraze, nego sedeti u kafiću ili kod nekog u kući, zaključuje Vesić I poručuje da je to stav Beograda.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Slaba kiša

Trenutna temperatura 20°C

Slaba kiša

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana