Intenziviraćemo saradnju s Republikom Srpskom;podrška našem narodu u regionu tanjug

Objavljeno: 08.09.2022. 14:21 Izmenjeno: 08.09.2022. 14:22

Šapić je to rekao nakon sastanka sa delegacijom Republike Srpske u Starom dvoru, povodom održavanja manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“.

foto tanjug

 

Grad Beograd će na sve načine pomagati gradovima i opštinama u Republici Srpskoj, kako bismo bratske odnose podigli na još viši nivo, kroz intenziviranje saradnje u različitim oblastima, poručio je  gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Gradonačelnik je podsetio da je nedavno boravio u Istočnom Sarajevu, navodeći da će se saradnja između Beograda i RS intenzivirati u oblastima privrede, kulture, sporta i zdravstva.

„Važno mi je da pokažem da će Grad Beograd kao i do sada, ali i još više, podržavati svaku vrstu saradnje sa našom braćom iz Republike Srpske, da ćemo na sve načine pokazati da smo tu da pomognemo našem narodu gde god da živi, a naročito u regionu“, kazao je Šapić.

Naveo je da će razgovarati sa predstavnicima gradskih opština kako bi svaka od njih uspostavila saradnju sa opštinama u Republici Srpskoj i dodao da očekuje da rezultati te saradnje budu vidljivi ubrzo.

Podsetio je da je, dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, organizovana razmena dece iz Beograda i Banjaluke i naveo da je boravak u drugoj zemlji najbolji način upoznavanja sa drugom kulturom.

„Očekujem da ćemo u periodu koji je pred nama konkretizovati neke stvari, naročito oko pomoći studentima, najboljim iz Republike Srbije i obrnuto i da će se benefiti te saradnje brzo videti“, naveo je Šapić.

Potpredsednica Vlade RS i ministarka za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić kazala je da Republika Srpska raspolaže velikim potencijalom, duhovnim i zdravstvenim turizmom, kao i prirodnim resursima, te da ima prostora za različite vidove saradnje.

„Dogovorili smo se da gradonačelnik svojim ostalim opštinama koje pripadaju Beogradu predloži uspostavljanje posebnih odnosa sa mnogim gradovima i opštinama širom Republike Srpske,a ta saradnja bi bila u raznim oblastima“, kazala je Golić.

Navela je da je povod dolaska delegacije Republike Srpske održavanje manifestacije „Dani Srpske u Srbiji“, koja počinje večeras, a okuplja brojne privrednike i ličnosti iz kulturnog i političkog života.

Sastanku u Starom dvoru prisustvovali su i ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić i šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mladen Cicović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana