Vučić: Insistiraću na 15 odsto većim platama za medicinske tehničare Tanjug

Objavljeno: 18.08.2019. 17:24 Izmenjeno: 19.08.2019. 12:50

„Nadam se da će na taj način biti zadovoljno oko 56.000 medicinskih tehničara u Srbiji“, rekao je Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da građani do kraja godine mogu da očekuju prosečnu platu iznad 500 evra, kao što je, podseća i ranije obećao, ali i da će insistirati da medicinski tehničari do kraja godine dobiju povećanje plate od 15 odsto.

Ranije je ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavo da će ovo biti treća godina za redom u kojoj će medicinski tehničari imati najveće povećanje plata, na realnoj osnovi.

Vučić: Pridike drže oni u čije vreme BU nije ni bio na listi

Država će podržati i pomoći Beogradski univerzitet (BU), koji je nezavistan i ostaće takav, ali ne mogu pridike za pad univerziteta na Šangajskoj listi da drže oni u čije vreme ta obrazovna institucija nije ni bila na toj listi, poručio je  predsednik Aleksandar Vučić.

Upitan da prokomentariše pad BU na Šangajskoj listi, on je primetio da su se čule „razne gluposti“ o diplomama i sličnom, a da niko nije ni pročitao o čemu se radi.

„Znate li koji smo bili na Šangajskoj listi 2008, 2009, 2010, 2011. godine. Nismo ni bili na listi. Kao ni u zdravstvu. Nismo mogli ni da padnemo, jer smo bili poslednji. Tako je bilo u vreme stručnjaka što mi sole pamet danas., rekao je Vučić novinarima tokom obilaska novog autoputa „Miloš Veliki“.

On je poručio da će država sada u obrazovanje, nauku, kulturu, za medicinske sestre i lekare da izdvoji najviše novca i da pomogne sve što može.

„Beogradski univerzitet je nezavistan i ostaće takav, ali sve što novcem i finansijskim uslovima možemo, pomoći ćemo više nego ikada.

Ali, konstatovao je, to je Srbija, gde za neke važi „što gore, to bolje“.

„Mi ćemo da se borimo za što bolje i verujem da će Beogradski univerzitet, koji je danas visoko plasiran u svetu, kao i Novosadski i drugi univerziteti napredovati u narednom periodu“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana