Inovativna rešenja u oblasti usluga socijalne zaštite Beoinfo

Objavljeno: 02.11.2016. 13:15 Izmenjeno: 02.11.2016. 14:59

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević otvorila je u hotelu „Crown Plaza” Sajam socijalnih usluga. Na sajmu biti predstavljene inovativne usluge usmerene ka korisnicima koji svoja prava ostvaruju u Gradu Beogradu.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević otvorila je danas u hotelu „Crown Plaza” Sajam socijalnih usluga. Na ovogodišnjem sajmu, koji organizuju Centar za ekonomska istraživanja, Komora socijalne zaštite Republike Srbije i Centar za socijalni rad Grada Beograda  učestvuju ustanove socijalne zaštite glavnog grada, AP Vojvodine, Novog Sada, Kragujevca i drugih gradova Srbije.

Nataša Stanisavljević je istakla da će na sajmu biti predstavljene inovativne usluge usmerene ka korisnicima koji svoja prava ostvaruju u Gradu Beogradu.

– Grad Beograd vodi jasnu i nedvosmislenu socijalnu politiku koja je usmerena ka pružanju pomoći onima kojima je najpotrebnija, što nas svrstava u jednu od najuspešnijih lokalnih samouprava kada se govori o uslugama socijalne zaštite. Tokom poslednje dve godine postali smo pokretači usluge ličnog pratioca za decu sa smetnjama u razvoju koja ranije nije postojala, i to je jedna od novina koju ćemo predstaviti na sajmu jer su za naša iskustva zainteresovane i druge lokalne samouprave u republici. Jedna od novih usluga koju je Beograd uspostavio jeste i usluga personalne asistencije, koju je gradonačelnik Siniša Mali najavio početkom godine i koju danas uspešno pružamo za 50 korisnika. Sajam je istovremeno i prilika da razmenjujući iskustva pokrenemo i neke druge inovativne usluge za naše sugrađane i sugrađanke – istakla je Nataša Stanisavljević.

Tokom dana, na sajmu će biti održana predavanja na teme privremenog porodičnog smeštaja, socijalnog rada sa korisnicima u situacijama beskućništva, zaštite maloletne dece migranata, asistivne tehnologije u oblasti podrške osobama sa invaliditetom, palijativne nege i zbrinjavanja, problematike usvajanja i druge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -4°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana