Inkluzivno dečije igralište na Adi Ciganliji Studio B

Objavljeno: 03.06.2021. 13:00 Izmenjeno: 03.06.2021. 13:34

Na Adi Ciganliji otvoreno je inkluzivno dečije igralište, prvo ovog tipa u Beogradu.

Rukovodilac programa Dečje zaštite UNICEF-a Srbije Vesna Dejanović ističe da su u razvoju ovog koncepta, a poštujući princip inkluzivnog dizajna, završnu reč o izgledu igrališta dala deca i njihovi roditelji.

Reč je o investiciji vrednoj oko pet miliona dinara.

Inkluzivno igralište za decu sa smetnjama u razvoju otvorio je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

– Dobro znam, i kao lekar i kao gradonačelnik, koliko znači pomoć deci sa smetnjama u razvoju, te da je olakšanje njihovih tegoba od suštinskog značaja pre svega za njih, ali i za sve nas. Radujem se da deca već sada na ovom igralištu provode vreme i uživaju. Važno je da igralište nudi deci mogućnost da se igraju na pravi način i budu što bezbednija. Igralište je primer odličnog zajedničkog rada i zato posebno zahvaljujem Unicefu, NCR-u i Košarkaškom savezu Srbije na inicijativama i prikupljenom novcu. Grad Beograd je koordinisanim aktivnostima i zajedničkim radom JP „Ada Ciganlija” i JKP „Zelenilo – Beograd” realizovao ovako važan projekat koji je primer prave i odgovorne socijalne politike – istakao je Radojičić.

On je podsetio da je JKP „Zelenilo – Beograd” izgradilo i održava čak 1.281 dečje igralište u Beogradu.

– Iz godine u godinu igrališta se obnavljaju, grade se nova i vodi se računa da ona budu po evropskim standardima. Ove godine biće izgrađeno još 13 igrališta, a u ovom trenutku imamo 22 igrališta na kojima se nalaze neke od sprava koje deci sa posebnim potrebama omogućavaju lakšu i bezbedniju igru. To je samo deo onoga što Grad Beograd radi u cilju realizovanja odgovorne socijalne politike i tako će biti i u budućnosti – istakao je gradonačelnik Beograda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura -5°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 0°C
Min: -5°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana