Imenovani članovi Gradske izborne komisije Beoinfo

Objavljeno: 10.01.2018. 11:19 Izmenjeno: 10.01.2018. 19:02

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su rešenje o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Gradske izborne komisije.

Skupština grada Beograda imenovala Gradsku izbornu komisiju, što je bila i jedina tačka 44. sednice, kojoj je predsedavao Nikola Nikodijević. Za predsednika GIK imenovan je diplomirani pravnik Zoran Lukić, a za zamenika diplomirani pravnik Nataša Đukić.

Kako je rekao predsednik Supštine grada Nikola Nikodijević, bilo je neophodno da se u skladu sa zakonom prilagodi broj i sastav Gradske izborne komisije, s obzirom da se bliži rok za raspisivanje gradskih izbora.

Gradsku izbornu komisiju čini i petnaest članova, i to Marko Radaković, Jana Ljubičić, Miloš Dejanović, Gavrilo Kovačević, Milan Nenadović, Srđan Smiljanić, Marina Šuković, Dušan Dinčić, Aleksandra Gojković, Irena Ljubomirović Ivanković, Srđan Zoraja, Boško Vojvodić, Grozdana Banac, Vukica Lončar i Marija Leković. Zamenici članova GIK su Strahinja Danilović, Bojana Vidaković, Dalibor Matijašević, Maja Gavrilović, Katarina Kušaković, Snežana Čingelić, Sanja Lakić, Maja Vasić, Dragan Maravić, Đorđe Krivokapić, Suzana Protić, Jovana Đukić, Ivana Starčević, Vojkan Tomić i Olivera Višnjić.

Za sekretara GIK imenovana je diplomirani pravnik Sandra Pantelić, dok je njen zamenik Milan Brkljač. Stručne i administrativne poslove za GIK obavlja Sekretarijat za upravu.

 

Sastav Gradske izborne komisije u skladu sa zakonom

Predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević rekao da je bilo neophodno da se u skladu sa zakonom prilagodi broj i sastav Gradske izborne komisije, s obzirom na to da se bliži rok za raspisivanje gradskih izbora. Zakon obavezuje da stalni sastav GIK-a oslikava sastav odborničkih grupa u Skupštini grada.

– Situacija koju smo imali na početku mandata 2014. godine nije ista kao sada, na kraju mandata, budući da smo dobili novu odborničku grupu „Za naš grad”, pa i ta grupa ima pravo da predloži svog člana i zamenika člana u stalnom sastavu – objasnio je Nikodijević Tanjugu.

Da bi se ispoštovale zakonske norme i sve odborničke grupe bile zastupljene u GIK-u, danas je rešenjem imenovan nov sastav komisije.

– Matematika je jasna kada je reč o sastavu komisije. Najveća stranka ne može imati više od pedeset odsto članova jer je tako definisano zakonom. Ostale odborničke grupe dele preostalih pedeset odsto članova – rekao je Nikodijević.

On je podvukao da su se sve odborničke grupe složile sa sastavom Gradske izborne komisije.

– Sada smo spremni i možemo čekati datum raspisivanja izbora – rekao je Nikodijević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 28°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 36°C
Min: 23°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana