Imamo više novca, obnavljamo škole

Objavljeno: 20.02.2017. 15:09 Izmenjeno: 21.02.2017. 08:51

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zahvaljujući reformama i uštedama u budžetu moguće povećati ulaganja u obrazovanje i infrastrukturu i najavio da će položaj prosvetnih radnika biti poboljšan.

Vučić je prilikom obilaska škole Petar Petrović Njegoš u Vrbasu rekao da će u njenu rekonstrukciju biti uloženo gotovo pola miliona evra, te da će biti obnovljene sve sanitarije, vodovodne i druge instalacije, kao i stolarija.

„Imamo više novca u budžetu nego pre zahvaljujući radu, strpljenju i pošovanju građana Srbije i činjenici da smo sproveli teške mere“, rekao je Vučić i dodao da zato danas novac može da bude uložen u škole, bolje terene…

Kaže i da će mladi ljudi na taj način videti da u sredini u kojoj su rođeni mogu da počnu posao, da planiraju porodicu i budućnost.

Vučić je precizirao da je u oktobru opčela obnova 234 objekta, od toga 106 obrazovnih ustanova u više od 130 gradova i mesta.

Dodao je i da će država, koliko može, unaprediti položaj prosvetnih radnika koji će biti zadovoljniji nego pre.

Premijer je dodao i da će učenici biti nasmejaniji kada budu videli kako će škola izgledati za tri i po meseca te dodao da se nada da će škola ubuduće imati i više učenika

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana