Ilić: SSP bi da bude iznad zakona

Objavljeno: 02.04.2020. 17:27 Izmenjeno: 02.04.2020. 17:27

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke i državni sekretar u Ministarstvu pravde Radomir Ilić kaže da tvrdnje Stranke slobode i pravde o hapšenjima i suđenjima navodno suprotnim Ustavu, predstavljaju pokušaj flagrantnog i neprimerenog uticaja na srpsko pravosuđe.

„To je namera jedne političke stanke da bude iznad zakona i da sudi umesto sudija i optužuje umesto tužilaca“, naveo je Ilić u pisanoj izjavi povodom saopštenja S SP.

Ilić smatra da je očigledno da su Dragan Ðilas, Vuk Jeremić i njihovi politički istomišljenici zaboravili da Srbija više ne živi u vremenu kada su se sudovima dostavljale gotove presude, a tužiocima liste građana za hapšenje.

„Sudovi danas sude slobodno i nezavisno, bilo da je u pitanju kršenje samoizolacije ili bilo koje drugo krivično delo“, naveo je Ilić uz napomenu da se ponašanje političara, koje zagovara Stranka slobode i pravde, može oceniti samo kao neodgovorno i krajnje tendenciozno prema pravosudnim organima i prema svim građanima.

„Oni time otvoreno Prema pozivaju na nepoštovanje zakona i mera koje Vlada Srbije sprovodi u cilju sprečavanja širenja korona virusa i očuvanja života i zdravlja ljudi“, smatra Ilić.

Stranka slobode i pravde ranije danas je saopštila da je formirala advokatski tim koji će braniti tokom vanrednog stanja građane koji budu uhapšeni i krivično gonjeni, jer se, kako su naveli, hapse za kršenje kućne izolacije iako im ta mera nije određena, a „nezakonite presude donose se u skajp suđenjima“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana