Igre na sreću od danas i elektronskim putem Tanjug

Objavljeno: 09.11.2016. 17:52 Izmenjeno: 09.11.2016. 17:52

Državna lutrija Srbije pokrenula je novi internet portal putem koga će građani, od danas, igre na sreću moći da uplaćuju na jednostavniji način, elektronskim putem, izjavio je v.d. direktora Državne lutrije Srbije Nenad Lazarević.

„Putem ovog portala igrači će, elektronskim putem, moći da uplate sve igre iz porfolia Državne lutrije Srbije koje su navikli da igraju – loto, bingo i instant lutriju“, rekao je Lazaravić Tanjugu na predstavljanju elektronske lutrija.

Navodeći da je portal napravljen tako da građanima bude što jednostavniji za korišćenje, on je istakao su na portalu dostupne i neke besplatne igre, za građane koji ne žele da troše svoj novac.

„Celokupan kocept je u skladu sa ciljevima Državne lutrije Srbije i principima odgovornog privređivanja“, rekao je Lazarević i podvukao da igrači ne moraju da brinu za dobitke, jer će se svi dobici automatski evidentirati na njihovim računima.

Lazarević je najavio da se u narednom periodu očekuje proširenje portfolia instant lutrije na portalu, kao i nove klasične igre „kojima ćemo obradovati naše igrače“.

Podsetio je da se Državna lutrija Srbije pre godinu i po dana upustila u razvoj celokupnog softverskog i hardverskog rešenja koje se, kako je dodao, može isporučiti drugim lutrijama.

„Danas posedujemo bukvalno sve softvere koji su nepohodni za poslovanje jedne lutrije“, rekao je on i dodao da je u sklopu tog projekta Državna lutrija Srbije razvila i sopstveni lutrijski terminal.

Time je, navodi Lazarević, lutrija ostvarila značajne uštede jer je za nekoliko godina potrošeno više od 10 miliona evra na različita softverska i hardverska rešenja.

„Time što posedujemo sopstvena softverska i hardverska rešenja ne samo da smo uštedeli taj novac, već i pristojno zarađujemo plasirajući sva ta rešenja u druge lutrije“, pojasnio je Lazarević.

Kako je istakao, softver je za sada prodat u lutriju Republike Srpske, a za njega se interesuju i neke afričke zemlje.

„Nadam se da ćemo uskoro moći da izađemo u javnost sa konkretnim ugovorima sa drugim lutrijama“, dodao je on.

Lazarević je istakao i da je Državna lutrija Srbije potpisala protokol o saradnji sa poznatim italijanskim proizvođačem „Olivetijem“, koji je i deo Telekoma Italia.

„Na njihovom hardveru će se nalaziti naš softver u zavisnosti od toga na kojim tržištima ‘Oliveti’ bude plasirao svoje terminale“, dodao je Lazarević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 4°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 8°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana