Ideja da Stari savski most postane pešačko-biciklistički Studio B

Objavljeno: 11.09.2020. 11:15 Izmenjeno: 11.09.2020. 13:32

Stari železnički most koji je do 1979. godine, izgradnjom novog,  bio jedina železnička veza u Beogradu preko Save je pomalo zaboravljen, ali ipak još uvek simbol grada, zbog čega će biti rekonstruisan i sačuvan, najavio je Goran Vesić u rubrici Studija B „Pitajte zamenika gradonačelnika“. 

Trenutno se radi na projektnom ispitivanju i jedna od glavnih ideja je da on postane pešačko-biciklistički most, kaže Vesić za Studio B.

Vesić je sa druge strane još jednom podsetio da će na mestu Starog savskog mosta biti izgrađen novi most sa četiri saobraćajne trake koje će biti povezane sa tunelom koji će počinjati kod Ekonomskog fakulteta i završavati se u u Bulevaru Despota Stefana, blizu Pančevačkog mosta.

Vesić je rekao i da se trenutno radi projektovanje pristupnih saobraćajnica sa auto-puta ka železničkoj stanici Prokop koje će biti urađene sledeće godine.

Zamenik gradonačelnika je rekao da će tunel kod beton hale, kroz koji je prolazila pruga, sigurno dobiti neku namenu, a jedna od ideja je da se tu napravi parking.

To bi bitno rasteretilo taj deo Beograda, jer bi taj parking, pored ljudi koji dolaze na Savski kej, mogli da koriste i oni koji žive na Kosančićevom vencu, u Francuskoj, na početku Pop Lukine i Sime Markovića, zaključio je Vesić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Slaba kiša

Trenutna temperatura 19°C

Slaba kiša

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 18°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana