Humanitarni novogodišnji bazar na pijaci „Đeram” Beoinfo

Objavljeno: 16.12.2020. 14:12 Izmenjeno: 16.12.2020. 14:12

Nastavljajući tradiciju organizovanja novogodišnjih humanitarnih bazara, Volonterski servis Opštine Zvezdara u petak, 18. decembra, od 10 do 14 časova organizuje prodaju predmeta nastalih na kreativnim radionicama na pijaci „Đeram”, saopšteno je iz ove opštine.

Pored Volonterskog servisa Zvezdare, na bazaru učestvuju i socijalni partneri, saradnici i kreativni pojedinci sa kojima ovaj servis sarađuje – Udruženje roditelja MNRO Zvezdara, HHU „Hleb života” i Udruženje „Dve moje zlatne ruke”.

Deo prihoda namenjen je trogodišnjem dečaku Jasminu koji živi sa nezaposlenom majkom i boluje od cerebralne paralize, epilepsije i ima niz razvojnih problema. Po završetku bazara, volonterke će uručiti majci kupljene namirnice, pelene, voće i slatkiše za Jasmina, kao i prikupljenu odeću i obuću.

Opština Zvezdara poziva sugrađane da podrže akciju kupovinom ručno izrađenih predmeta kao što su novogodišnje čestitke i ukrasi, bukmarkeri, magneti, nakit, kutije od drveta, kape i novogodišnje maske.

Na bazaru će biti dostupni i flajeri sa preporukama o psihosocijalnoj podršci u vreme korone i informacijama o programima podrške Volonterskog servisa Opštine Zvezdara. Građanima će za dodatne informacije o aktivnom programu rada biti dostupni volonteri. Novogodišnji humanitarni bazar će posetiti i zaposleni i predstavnici rukovodstva Opštine Zvezdara. Bazar je podržalo Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace” ustupanjem na korišćenje dve tezge bez nadoknade za realizaciju ove aktivnosti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana