Humanitarna akcija „Magični doručak” u Školi za učenike oštećenog vida Beoinfo

Objavljeno: 16.04.2019. 13:37 Izmenjeno: 16.04.2019. 16:18

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić otvorio je humanitarnu akciju „Magični doručak” u Školi za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović” u Zemunu.

foto Beoinfo

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, podsekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Igor Raičević, kao i predsednik opštine Zemun Dejan Matić.

Radojičić je istakao da je vrlo važno da kao društvo pomažemo jedni drugima i da u segmentima života u kojima postoje određene smetnje učinimo sve da umanjimo njihov efekat.

– Grad Beograd i Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu, kao i drugi organi Gradske uprave daju sve od sebe da pomognu i olakšaju život deci sa smetnjama u razvoju. U ovoj akciji imali smo veliku pomoć društveno odgovornih kompanija koje daju odličan primer da samo zajedničkim radom možemo da postignemo prave rezultate. U ovom slučaju, banka „Kredi agrikol”, kompanija „Metro” i Banka hrane rade zajedno sa gradom i republikom – rekao je Radojičić.

Gradonačelnik je pohvalio rad i dobru organizaciju Škole za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović”.

– Videli smo kako deca rade na poligonu za vežbanje kretanja i orijentacije. Poligon spada u grupu najsavremenijih u Evropi. U pitanju je vrlo inovativna metoda koja pomaže deci da lakše savladaju prepreke sa kojima se suočavaju svakodnevno. U razgovoru sa direktorkom ove ustanove i zaposlenima videćemo kako dalje da unapredimo rad škole – dodao je gradonačelnik.

Cilj akcije „Magični doručakֲ” je prikupljanje donacija u hrani za škole širom Srbije.

Direktorka škole Radmila Laban podsetila je da ustanova na čijem je čelu u svom sastavu ima predškolska odeljenja, osnovnu školu koja radi po redovnom nastavnom planu, nekoliko vrsta srednjih škola, kao i dom u kojem su smešteni učenici iz drugih delova Srbije i Republike Srpske.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 24°C

Pretežno vedro

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana