Hodžis:Vučić privukao ličnu pažnju predsednika SAD Studio B, Tanjug

Objavljeno: 17.09.2020. 10:11 Izmenjeno: 18.09.2020. 10:13

Bivši komandant kopnenih snaga SAD u Evropi, general Ben Hodžis, pohvalio predsednika Vučića zbog uspeha u postizanju ekonomskog sporazuma u Beloj kući i naglasio da je Vučić privukao ličnu pažnju predsednika Trampa.

Bivši komandant kopnenih snaga SAD u Evropi, general Ben Hodžis, pohvalio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog uspeha u postizanju ekonomskog sporazuma u Beloj kući i naglasio činjenicu da je Vučić privukao ličnu pažnju predsednika SAD Donalda Trampa.

„Bez obzira kako i šta ljudi misle o predsedniku Trampu, sama činjenica da je američki predsednik delom lično angažovan na traženju rešenja za ovo pitanje (odnosi Beograda i Prištine), nije beznačajno. Verujem da ta vrsta pažnje i prijem koji je dobio, ide u prilog Vučiću. Lično mu želim uspeh u otvaranju puta ka ekonomskom boljitku zemlje“, rekao je Hodžis za Glas Amerike.

Važno je da Sjedinjene Države i Evropska unija nastave zajednički rad i posvete istrajnu pažnju regionu Zapadnog Balkana, smatra Hodžis, koji je sada visoki saradnik Centra za analizu evropske politike (CEPA).

Hodžis je govorio i za televiziju Nova i to o privatnim razgovorima koje je imao sa predsednikom Vučićem prošle godine u Beogradu.

„Ono što sam ja čuo je da on iskreno želi da obezbedi bolju budućnost za mlade Srbije. On je meni pričao o demografskoj slici i o mladim ljudima koji napuštaju ceo region“, rekao je Hodžis.

Dodaje i da je nakon sastanka shvatio da je liderima u Beogradu i u Prištini „potreban jedan prostor van spoljnih pritisaka, bez crvenih linija, bez pretnji, bez predavanja“. Drugim rečima, da im se omogući „prostor da mogu da ispregovaraju sve što treba“, rekao je Hodžis.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana