Hitne intervencije na Beogradskoj tvrđavi Studio B

Objavljeno: 06.08.2019. 12:51 Izmenjeno: 06.08.2019. 14:33

Zbog očuvanja kulturnog dobra od izuzetnog značaja, ali i bezbednosti posetilaca na Kalemegdanu u toku su hitne intervencije na dve lokacije: na bedemu kod Jakšićeve kule i na zidu kod ulaza u prostoriju lučkog bedema Zindan kapije.

Radovi će biti gotovi za mesec dana, a u Javnom preduzeću Beogradska tvđava kažu da su table na kojima se nalaze obaveštenja o radovima istaknute na nekoliko mesta na tvrđavi, kako bi Beograđani i gosti prestonice imali uvid u to gde je dozvoljen prolazak tokom radova na Kalemegdanu.

Hitne intervencije su neophodne zbog velikih oštećenja koja su nastala tokom prethodnih godina, a radovi na obe lokacije izvode se prema projektu Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda.

Radnici će sve do kraja avgusta intenzivno raditi na konzervaciji i restauraciji bedema kod Jakšićeve kule, a isti posao očekuje ih kod Zindan kapije.

Radovi kod Zindan kapije potrebni su zbog toga što je spoljašnjost bedema oštećena, a u pojedinim delovima došlo je do obrušavanja zida, što je prošlo bez opasnosti po posetioce, a na ovom mestu postavljena je privremena skela.

Pored hitne intervencije na bedemu kod Jakšićeve kule i na zidu kod Zindan kapije, u toku je asfaltiranje parka Kalemegdan što će kompletirati sliku uređenije Beogradske tvrđave.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana