Hiljadu litara Naclosepta za KBC „Dragiša Mišović“ Studio B

Objavljeno: 26.08.2020. 11:36 Izmenjeno: 26.08.2020. 11:36

Italijanska kompanija Aliko Grup donirala je Kliničko-bolničkom centru Dragiša Mišović hiljadu litara dezinfekcionog sredstva za potrebe održavanja prostorija ove medicinske ustanove koja je još uvek jedna od Kovid bolnica u sistemu. Ovo je samo jedna u nizu ustanova koja je dobila ovu donaciju od kompanije Aliko Grup.

Italijanska kompanija Aliko Grup posluje u Srbiji punu deceniju pa je ove godine planirala proslavu svog poslovanja, ali se odlučila da sredstva namenjena upravo proslavi preusmeri na donaciju najvažnijim medicinskim ustanovama koje se bore sa pandemijom kovida. Tako je nakon uručene donacije nekolicini ustanova na red došao i Kliničko-bolnički centar Dragiša Mišović.

Hiljadu litara Naclosepta na bazi natrijum hipohlorita biće dovoljno ovoj medicinskoj ustanovi za oko mesec dana. Natrijum hipohlorit koji su dobili kao koncentrat koristi se za dezifekciju pre svega podova ali i drugih površina, predmeta i dezobarijera.

Podršku ovoj donatorskoj akciji Italijanske kompanije Aliko Grup u smislu besplatnog transporta dala je firma Aks Ekspres Kurir kao i Italijanska ambasada. Ako se problem sa pandemijum nastavi i narednih meseci, kompanija Aliko nastaviće sa akcijom pomoći svim onim zdravstvenim ustanovama kojima su ova dezinfekciona sredstva od suštinskog značaja za održavanje higijene.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Delimično oblačno

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana