Hiljadu gajbi jaja za socijalno ugrožene i penzionere Tanjug

Objavljeno: 13.04.2020. 13:49 Izmenjeno: 13.04.2020. 13:49

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić najavio je danas da će Krizni štab na čijem je čelu narednih dana podeliti 1.000 gajbi jaja socijalno ugroženom stanovništvu i penzionerima.

Spirić je dodao da će u danima praznika pojačati rad na terenu kako bi svima bila pružena potrebna pomoć.“To je još jedan pokazatelj da smo svi ujedinjeni, složni i odlučni da se izborimo sa nevidljivim neprijateljem“, kazao je Spirić i podsetio da su na snazi sve preporuke za ponašanje u vreme epidemije.

On je naveo da je smanjenje broja novozaraženih u Severnoj Mitrovici i Zvečanu „jasan pokazatelj da smo na dobrom putu“ i podsetio je da u okviru Kriznog štaba svakodnevno od 8 sati do 22 časa uveče radi kol centar u kojem se smenjuju mladi ljudi, po tačno utvrđenim smenama.

„Do sada smo imali više od 1700 intervencija kada je u pitanju distribucija lekova i hrane za ovdašnje stanovništvo. Distribuciju sprovode volonteri koji su uvek dobrodošli“, kazao je Spirić i pozvao je mlade ljude da se jave i pomognu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana