Helikopterska jedinica na Eviji u borbi sa vatrenom stihijom Tanjug

Objavljeno: 11.08.2021. 12:24 Izmenjeno: 12.08.2021. 13:53

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je  pripadnike Helikopterske jedinice koji na ostrvu Evija zajedno sa grčkim kolegama ulažu nadljudske napore u borbi sa vatrenom stihijom koja je zahvatila ovo ostrvo

Vulin je istakao da je ponosan na pripadnike ove jedinice koji su nakon maksimalnog angažovanja na gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, neumorno nastavili rad kako bi pomogli bratskom grčkom narodu u borbi sa požarima.

Komandant Helikopterske jedinice Nenad Nedić naveo je da je Helikopterska jedinica juče u 30 naleta, iznad severozapadnog dela ostrva, izbacila 35 tona vode, na dva sela koja su bila ugrožena požarom koji je krajem dana lokalizovan i stavljen pod kontrolu.

Nedić je istakao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja je u Grčku poslala vazduhoplove i precizirao da je uz Švajcarsku koja je poslala tri, Srbija kao pomoć grčkom narodu poslala tri helikoptera – dva „bel 212“ i „H-145“, sa 14 članova posade, pilotima i vazduhoplovnim mehaničarima.

Prema njegovim rečima, i taj podatak govori o kapacitetima sa kojima raspolaže srpski MUP.

Nedić je rekao i da je posada sa helikopterima smeštena u vojnoj bazi Tanagra, koja se nalazi 20 minuta leta od severnog dela ostrva koji je prostor angažovanja srpskih helikoptera.

Pripadnici Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, nakon gašenja požara u našoj zemlji i angažovanja u Severnoj Makedoniji, po naređenju predsednika Aleksandra Vučića upućeni su u Grčku, kako bi pomogli u savladavanju požara koji su zahvatili tu zemlju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana