Gužve i poslednjeg dana izložbe Marine Abramović Studio B, Tanjug

Objavljeno: 20.01.2020. 18:30 Izmenjeno: 20.01.2020. 18:30

Retrospektivna izložba „Čistač“ konceptualne umetnice Marine Abramović, posle četiri mesaca biće zatvorena večeras u 22 časa u Muzeju savremene umetnosti, gde tokom celog dana vrvi od posetioca.

Ljubitelji rada ove umetnice iskoristili su besplatan ulaz i dodatne programe da još jednom vide postavku ili da je pogledaju prvi put.

PR Muzeja Slavica Pešić izrazila je zadovoljstvo što je i poslednjeg dana došao veliki broj ljudi i navela da je ogromna zainteresovanost vladala tokom celokupnog trajanja „Čistača“.

„Od otvaranja do danas posetilo nas je oko 75.000 ljudi, a sutra ćemo znati ukupan broj, zaključno sa današnjim danom. Zbog velike zainteresovanosti i dugačkih redova proteklih nekoliko dana, odlučili smo da ulaz bude besplatan i da Muzej radi duže od planiranog“, kaže Pešićeva.

Pored ranije najavaljenog performansa, danas su dodata još dva – „Odnos u vremenu“ (Relation in time) od 17 do 20 časova i „Umetnost mora biti lepa“ (Art must be beautiful) od 18 do 19 časova.

Tokom četiri meseca, prema rečima Pešićeve, posetioce su najviše zanimali reperformansi u kojima su rado učestvovali, što se moglo videti i danas jer se ispred nekih radova stajalo u redu kako bi se “osetila i oprobala” Marinina umetnost.

Muzej savremene umetnosti od sutra očekuje skidanje radova, rekonstrukcija nekih delova, spremanje nove izložbe…

„Jedan deo moramo potpuno da rekonstruišemo jer se za potrebe izložbe izrađivala posebna unutrašnja arhitektura. Nakon toga sledi pripremanje za nove rekvizije, izložbu “Refleksije našeg vremena“ na kojoj će u martu biti prikazana otkupna politika prethodne dve decenije u Muzeju“, zaključuje Pešićeva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 9°C

Vedro

Utorak
Promenljivo oblačno

Max: 12°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana