Gujon: Nijedna sila ne može da natera narod da zaboravi ko je i odakle je Studio B

Objavljeno: 09.09.2020. 14:33 Izmenjeno: 09.09.2020. 21:01

Od kako su mu privremene kosovske vlasti zabranile ulazak na Kosovo i Metohiju, 10. septembra 2018. godine, kako navodi humanitarac Arno Gujon za Studio B, njegova organizacija nije prestala da pomaže.

Nije siguran da će novi dogovori između države Srbije i albanske vlasti u Prištini, nešto promeniti, ali ističe da u kom god pravcu se situacija bude razvijala, od nas zavisi da li ćemo sačuvati svoj zavet i svoj jezik na Kosovu i Metohiji.

Kada je francuski državljanin Arno Gujon, koji je je na čelu Humanitarne organizacije ,,Solidarnost za Kosovo“, dobio zabranu ulaska u tu pokrajinu, šest meseci mu je, kako kaže, trebalo da nađe način i nastavi da pomaže Srbima sa Kosova i Metohije.

Na pitanje šta očekuje od novih dogovora između Srbije i albanske vlasti u Prištini, Gujon za Studio B navodi, da nije baš veliki optimista, mada bi, kako kaže, voleo da neki deo paketa odluka, sadrži i meru ukidanja zabrane njegovog ulaska, na Kosovo i Metohiju.

Mogu sutra da nas nateraju da potpišemo ili priznamo Kosovo, kaže Gujon, ali kako ističe, niko ne može da nam ga uzme, jer nijedna sila ne može da natera neki narod da zaboravi ko je, odakle je i da zaboravi svoj jezik i svoj zavet, poručuje Arno Gujon.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 11°C

Pretežno vedro

Subota
Malo i umereno oblačno

Max: 22°C
Min: 10°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana