GSP zahvalilo Gradu za 244 nova autobusa Tanjug

Objavljeno: 02.12.2019. 11:38 Izmenjeno: 02.12.2019. 11:38

Direktor JKP GSP „Beograd” Radiša Momčilović zahvalio je Gradu Beogradu, a posebno zameniku gradonačelnika Goranu Vesiću na podršci koju ovo preduzeće ima od njega.

– Ove godine je izvršena nabavka 244 nova autobusa i tako je u jednoj godini obnovljena trećina autobuskog voznog parka ovog gradskog saobraćajnog preduzeća. To je najveća pojedinačna nabavka autobusa u jednoj godini u istoriji GSP-a, koja traje 127 godina. Narednih nedelja raspisaćemo tendere za kupovinu 100 zglobnih autobusa sa dizel motorima i 40 trolejbusa, za šta su obezbeđena finansijska sredstva – rekao je Momčilović.

Kako je istakao, kada te nabavke budu realizovane, prosečna starost autobusa u GSP-u biće oko pet godina, a pre samo šest godina starost autobusa bila je više od 11 godina. Prosečna plata vozača u GSP-u 2013. godine iznosila je oko 49.000 dinara, a u januaru sledeće godine iznosiće oko 71.000 dinara.

– Na nama je sada da opravdamo podršku koju nam grad pruža – rekao je Momčilović.

On je dodao da su se isporukom svih 174 autobusa stekli uslovi da GSP naplati kompaniji „Hajger” penale za kašnjenje u isporuci.

– Sada, kada su svi autobusi isporučeni, stekli su se uslovi propisani ugovorom da GSP naplati kompaniji „Hajger” penale za kašnjenje u isporuci, u iznosu od 1.77 miliona evra. Zahtev za isplatu penala poslaćemo ove nedelje – rekao je Momčilović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Vedro

Trenutna temperatura 21°C

Vedro

Petak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana