GSP „Beograd” od 1. septembra prevozi decu i učenika sa smetnjama u razvoju Beoinfo

Objavljeno: 21.09.2020. 11:15 Izmenjeno: 21.09.2020. 11:15

 Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd” saopštilo je da, shodno Odluci o izmeni Statuta Grada Beograda, od 1. septembra ove godine ovo preduzeće obavlja prevoz dece i učenika sa smetnjama u razvoju i invaliditetom na teritoriji beogradskih opština.

U skladu s tim, a usled trenutnog nedostatka finansijskih sredstava za kupovinu novih vozila, GSP je na osnovu saglasnosti osnivača sproveo javnu nabavku i ugovorio iznajmljivanje vozila za prevoz dece, s tim što se osnivač obavezao da prioritetno obezbedi sredstva za nabavku sto zglobnih autobusa.

GSP je naveo da dugoročno planirani troškovi nabavke vozila nisu ni na koji način uvećani već su potpuno kontrolisani, čime su smanjeni rizici i obezbeđena stabilnost poslovanja. S obzirom na to da će osnivač, odnosno Grad Beograd, obezbediti finansijska sredstva i za nabavku novih vozila za prevoz dece, GSP će po hitnom postupku izvršiti izmenu Programa poslovanja i pokrenuti javnu nabavku. Kupovinom novih vozila prestaće potreba za iznajmljivanjem istih, istaknuto je u saopštenju ovog preduzeća, koje je reagovalo na paušalno iznesene informacije u pojedinim medijima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 25°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana