Grupa Bataljon Imam Šamil odgovorna za napad u S.Peterburgu Tanjug

Objavljeno: 25.04.2017. 21:19 Izmenjeno: 25.04.2017. 21:19

Grupa pod nazivom Bataljon Imam Šamil preuzela je danas odgovornost za nedavni bombaški napad na metro u Sankt Peterburgu u kojem je ubijeno 16 osoba, i saopštila da je bombaš postupio po naređenju Al Kaide, javlja Rojters pozivajući se na posmatračku grupu SITE.

Tvrdnju te malo poznate grupe prvobitno je objavila mauritanska novinska agencija ANI, koju često koriste džihadističke grupe iz Zapadne i Severne Afrike za objavljivanje saopštenja.

U saopštenju, objavljenom danas na sajtu grupe SITE, navodi se da je bombaš Akbardžon Džalilov, jedan od „vitezova islama“ u Bataljonu Imam Šamil, izveo herojsku operaciju…u gradu Sankt Peterburgu, što se podudarilo sa posetom zločinca Putina“.

U saopštenju se kaže i da je napad na metro bio osveta za rusko nasilje nad muslimanskim zemljama, među kojima se kao primeri navode Sirija i Libija, ali i ruska republika Čečenija.

„Ruskoj vladi, koja očigledno nije izvukla pouku iz poraza u Avganistanu, poručujemo: ova operacija je samo početak, a ono što tek sledi baciće to u senku, uz pomoć Alaha“, navodi se u saopštenju, u kojem se nagoveštava da će u budućnosti protiv Rusije biti još pogubnih napada, zaključuje Rojters.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Ponedeljak
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana