Grujičić: Želim da se nastavi trend ulaganja u zdravstvo Tanjug

Objavljeno: 13.02.2022. 17:06 Izmenjeno: 15.02.2022. 09:54

„To su oblasti za koje bih se ja borila i nadam se da ću imati prilike da se borim“, kazala je Grujičić.

foto Tanjug

 

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić izjavila je da je za nju velika čast što se nalazi prva na listi SNS-a za parlamentarne izbore.

Grujičić je za TV Tanjug izjavila da je odlučila da podrži SNS jer je, kako kaže, primetno da se Srbija razvija i da je poslednjih godina mnogo uloženo u zdravstvo, prosvetu i ostale oblasti.

„Jutros je bilo iznenađenje za mene kada su mi javili da će to biti predlog. Bio je red, kao što su i uradili, da me pozovu i pitanju za moje mišljenje. Ja sam rekla da mi je svejedno da li ću biti prva ili poslednja, meni je važno da Srbija nastavi da ide onim pravcem kojim je krenula“, rekla je Grujičić.

Istakla je da je važno da se u zdravstvo nastavi ulagati koliko se uložilo do sada, da se pokušaju zdržati mladi da ne idu u inostranstvo, da se ulaže sve više u nauku, visoke tehnologije i u poljoprivredu.

 Primat izgradnja zgrade Instituta za onkologiju

Prošle godine se na Institutu za onkologiju i radiologiju lečilo oko 30.000 pacijenata, a objavljeno je oko 150.000 pregleda, to samo po sebi govori da je prostor na Institutu neuslovan, izjavila je danas direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Danica Grujičić.

Zbog toga će, kako je rekla, njena misija i primat biti da se izgradi nova zgrada Instituta za onkologiju i radologiju.

Istakla je da se u Srbiji mnogo umire od raka, ali da to više nije neizlečiva bolest ako se otkrije na vreme, te da su zato potrebni adekvatni uslovi za lečenje.

„Pre nego što sam javno podržala SNS, razgovarala sam sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, koji mi je rekao šta se sve planira u oblasti zdravstva i ja sam se našla obaveznom da to podržim, da podržim završetak KC Srbije, završetak KC Vojvodine, to sada kreće, izgradnje, mislim da su gotovi papiri“, rekla je Grujičić za TV Tanjug.

Kaže da ono u čemu uživa jeste svaki put kada čuje mašine pored Kliničkog centra i kada kreće izgradnja Tiršove 2, dodajući da će izgradnjom te ustanove naša deca koja su bolesna dobiti, ne svetske, već, kako je rekla, ““svemirske uslove za lečenje““.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Sumaglica

Trenutna temperatura 5°C

Sumaglica

Ponedeljak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 2°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana