Grujičić o listi SNS: To je ponuda koja se ne odbija Tanjug

Objavljeno: 16.02.2022. 11:26 Izmenjeno: 16.02.2022. 16:00

Kako je rekla, da bi se taj trend nastavio, odlučila je da podrži zdravstvenu politiku koja je vođena.

Direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju i prva na listi SNS na parlamentarnim izborima, dr Danica Grujičić, izjavila j da je od SNS dobila ponudu koja se ne odbija i da je odluku da se politički angažuje donela jer se u zdravstvu nikada nije ulagalo više nego poslednjih godina.

““Sve ono što je urađeno u poslednjih nekoliko godine je mnogo više nego za 40 godina koliko sam u zdravstvu. Svedok sam da su primenjene mnoge nove tehnologije, savladali smo brojne nove operacije, broj pacijenata koji idu u inostranstvo se drastično smanjio, nabavljeno mnogo nove opreme, zaposleno mnogo lekara““, rekla je Grujičić za TV Prva.

Grujičić je rekla da je poziv da podrži SNS dobila najpre od ministra Zlatibora Lončara i da je ““stavila na sve kantar““ procenila da je mnogo razloga zbog kojih je pristala.

““Nije samo zdravstvo, već uopšte način politike koji se vodi bez obzira na sve pritiske iz inostranstva. Pritiske koje trpi Aleksandar Vucic ne možemo ni da zamislimo, ali evidentnoje da im se on na diplomatski način suprotstavlja. Takođe, dopada mi se i spoljna politika koju vodi ministar Selakovići“, kazala je Grujičić.

Govoreći o ulaganju u zdravstvu, istakla je da je nabavljen veliki broj najsavremenijih medicinskih aparata i naglasila da je obnova neurohirurške klinike sledeći cilj i da se ““čeka Siniša Mali, jer su kod njega sredstva““.

Grujičić je rekla da angažovanje na listi SNS doživljava pre svega kao mogućnost da utiče da problemi postanu vidljivi i da se brže rešavaju,

Na pitanje da li očekuje napade protivnika u kampanji, Grujičić je rekla da je to ““nešto što je logično““, ali da je suština šta je od svega tačno.

““Molim ih da pričaju onako kako jeste. Ne doživaljam sebe kao bilo čijeg protivnika, krajnje je vreme da shvatimo da zajedno možemo sve““, poručila je Grujičić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 3°C

Pretežno vedro

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 9°C
Min: 2°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana