Grčić: Od Božića meštani Jadra neće imati problema sa strujom Tanjug

Objavljeno: 06.12.2021. 13:03 Izmenjeno: 07.12.2021. 20:20

U lozničkom kraju, od Gornjih Nedeljica do Grnčara, do Božića biće zamenjeno 25 kilometara dalekovoda, napojni kabl i sve drvene bandere i na taj način biće rešen dugogodišnji problem nestanka struje u domaćinstvima tog kraja, izjavio je v.d. direktora “Elektroprivrede Srbije” Milorad Grčić.

To je rezultat razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i meštana tog kraja koji je vođen u subotu, 4. decembra, rekao je Grčić novinarima nakon posete selu Gornje Nedeljice, gde su u toku radovi na zameni dalekovoda i drvenih bandera.

“Pre dva dana predsednik Vučić je boravio u lozničkim selima i razgovarao sa ljudima koji su se žalili da nemaju stabilno snabdevanje električnom energijom, da vrlo često imaju isključenja i da zbog toga otežano žive i otežano obavljaju svakodnevne posete. Naša obaveza je bila da taj problem rešimo”, rekao je Grčić.

Objasnio je da je u lozničkom kraju glavna energetska mreža urađena, jer je Elektromreža Srbije uradila trafostanicu od 110 kW i rekonstruisala sve dalekovode.

Sada je, dodaje, ostala da se uradi niskonaponska mreža, kako građani više ne bi imali problema.

“U loznički kraj je u prethodnih pet godina EPS, EMS i EDS, odnosno država, u elektroprenosni sistem uložila oko 3,5 miliona dinara. Sada smo napravili plan da do Božića, a možda i ranije, budu urađeni svi dalekovodi i zamenjenje sve drvene bandere, kojih inače ima malo. Smatramo da je 7. januar realan rok za završetak radova, i od tada ovaj kraj više neće imati problema sa strujom”, rekao je Grčić.

Dodao je da će Elektrodistribucija Srbije odmah krenuti u zamenu 25 kilometara dugačkog dalekovoda, koji je, kako kaže, “srce problema”, jer ta deonica izaziva sve ostale probleme.

Pored Grčića, Gornje Nedeljice posetili su i Jelena Matejić, direktor „Elektromreže Srbije“, Bojan Atlagić, v.d. direktora „Elektrodistribucije Srbije“ i Vidoje Petrović, gradonačelnik Loznice.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 8°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 19°C
Min: 6°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana