„Gradske pijace” na Adi Ciganliji Studio B

Objavljeno: 27.09.2020. 21:57 Izmenjeno: 27.09.2020. 22:00

Javno komunalno preduzeće „Gradske pijace” učestvovale su na Adi Ciganliji u obeležavanju Svetskog dana turizma. Pijace su mesta na kojima može da se oseti puls jednog naroda, njegov mentalitet, istakla je iz JKP „Gradske pijace” Jelena Nikolić.

Manifestacije koje godinama unazad organizuju Gradske pijace privukle su veliki broj posetilaca. Tako su pijace dobile novi, moderniji oblik, koje pored za kupovinu služe i za druženje.

Beogradski noćni market godinama unazad privlači veliku pažnju kako domaćih tako i stranih turista. Jelena Nikolić iz JKP „Gradske Pijace“ kaže da na prvi pogled ne postoji veza između turizma i pijaca, ali suštinski postoji.

-Pomenuli ste Beogradski noćni market, tu je noć ukusa, zabavište, zanatište, manifestacija koju je JKP „Gradske pijace“ osmislilo, namenjeno najmlađima i upoznajemo ih sa starim zanatima, dakle i u tom smislu doprinosimo očuvanju ove tradicije. Beogradske pijace nisu samo za naše sugrađane one su mesta kvalitetne nabavke, divne atmosvere, a za turiste to su mesta na kojima najbolje mogu da osete puls grada i da upoznaju mentalitet naroda zemlje u kojoj su došli, ističe Nikolić.

Na štandovima „Gradske pijace“, pored hrane, mogle se videti i tehnike starih zanata.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Vedro

Trenutna temperatura 16°C

Vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana