“Gradska čistoća” otvorila vrata preduzeća sugrađanima Studio B

Objavljeno: 08.06.2019. 15:26 Izmenjeno: 08.06.2019. 15:31

“Gradska čistoća” otvorila je vrata preduzeća sugrađanima, u ulici Mije Kovačevića, kako bi saznali ko i na koji način brine o tome da prestonica svakog dana bude uredna i čista.

Najmlađi sugrađani imali su priliku da vide kako se peru ulice, čime se zimi uklanja sneg i kako autočistilice peru i čiste ulice Beograda.

Posebnu atrakciju otvorenih vrata “Gradske čistoće” najmlađi sugrađani pronašli su u omiljenim “smećarcima” u kojima su se i provozali sa radnicima tog preduzeća. Ništa manje interesantna bila su i savremena vozila kojima se peru ulice, kao i autočistilice koje peru i čiste ulice naše prestonice. Ipak najveći red bio je u vozilima za odnošenje smeća.

Gradska čistoća drugi put ovog proleća otvorila je svoja vrata za najmlađe Beograđane, i to na njihov zahtev, kaže direktor Gradske čistoće Marko Popadić. Prateći svetske trendove, to preduzeće trudi se da drži korak na polju održavanja čistoće metropole, tako da su sugrađani imali priliku da vide koja su to nova savremena vozila uz pomoć kojih se održava čistoća u našem gradu.

Nakon što su obišli sva vozila koja su im bila interesantna, iako su znatno veća od njih, na red je stigao i eko čas u prirodi. Predstavnici „Čistoće“ razgovarali su sa posetiocima i o delatnostima koje obavlja to preduzeće, ali kada su u pitanju najmlađi sugrađani, akcenat je bio na pravilnom selektovanju otpada, značaju reciklaže, kao i upoznavanje sa ljudima koji svakog dana brinu o tome da Beograd ostane čist grad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana