Gradonačelnik ugostio mlade talente u Starom dvoru Beoinfo

Objavljeno: 19.05.2017. 13:21 Izmenjeno: 19.05.2017. 13:50

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ugostio je danas polaznike Regionalnog centra za talente „Beograd 2”, koji su na nedavno održanom takmičenju istraživačkih radova u Nemačkoj osvojili šest medalja.

Gradonačelnik je mladim talentima poručio da će Grad Beograd uvek stati iza njih i pružiti im podršku, jer su oni budućnost naše države i grada.

– Vi ste najbolje što naše društvo ima, sjajni promoteri ove zemlje i ovog grada i pored vas ne treba da brinemo za budućnost – rekao je Mali.
Direktor Regionalnog centra za talente „Beograd 2” Nikola Srzentić istakao je da su programski ciljevi i zadaci uvođenje mladih ljudi u naučno-istraživačke procese.

– Pokrivamo 14 beogradskih opština sa više od 200 škola, a svake godine kroz Regionalni centar za talente „Beograd 2” prođe oko 1.500 učenika sedmog i osmog razreda osnovne škole, kao i svih razreda srednje škole. U poslednjih pet godina naši polaznici su doneli 51 medalju sa međunarodnih takmičenja. Ove godine Beograd će biti domaćin Svetske geografske olimpijade, gde se očekuje oko 350 učesnika iz 40 zemalja. Takođe, srpska prestonica će 2018. godine biti domaćin takmičenja u istraživačkim radovima. Funkcionisanje centra ne bi bilo moguće bez podrške Grada Beograda, koji je dugo godina uz nas – rekao je Srzentić.

Vršilac dužnosti podsekretara za omladinu i sport Dragoljub Kočović naglasio je da resorni sekretarijat i Regionalni centar za talente „Beograd 2” imaju izuzetnu saradnju.

– Sekretarijat tradicionalno sufinansira veliki broj projekata koje sprovodi Regionalni centar za talente „Beograd 2”. Posebno smo ponosni na uspehe svih polaznika, o čemu svedoče najnoviji uspesi sa takmičenja u Nemačkoj. Kako je Beograd naredne godine domaćin takmičenja naučno-istraživačkih radova, verujemo da će iz našeg grada otići najbolja slika u svet – rekao je Kočović.

Učenica Treće beogradske gimnazije Ana Mijušković osvojila je srebrnu medalju iz oblasti hemije i biologije.

– Nadam se da ću i sledeće godine biti u centru i učestvovati na ovom takmičenju, koje će biti održano u Beogradu. Član sam Centra od šestog razreda i zaista sam prezadovoljna jer imamo bezrezervnu podršku direktora i naših mentora – rekla je Ana Mijušković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana