Gradonačelnik u poseti „Veterini Beograd” Beoinfo, Studio B

Objavljeno: 21.09.2017. 13:23 Izmenjeno: 22.09.2017. 12:26

Prvo groblje za kućne ljubimce biće izgrađeno sledeće godine na Bežanijskoj kosi, rekao gradonačelnik Siniša Mali tokom posete preduzeću „Veterina Beograd“.

foto Beoinfo

Gradonačelnik Siniša Mali i njegov pomoćnik Borko Milosavljević obišli su danas Javno komunalno preduzeće „Veterina Beograd” i razgovarali sa zaposlenima o pobošljanju kvaliteta usluga tog preduzeća.

Gradonačelnik istakao da je „Veterina Beograd” veoma važno gradsko preduzeće koje se, između ostalog, bavi i zbrinjavanjem pasa lutalica i najavio da će naredne godine biti izgrađeno prvo groblje za kućne ljubimce u prestonici.

-Projekat za izgradnju prvog groblje za kućne ljubimce u prestonici biće završen u nekoliko narednih sedmica, pa će u budžetu za 2018. godinu biti obezbeđena sredstva za njegovu izgradnju- rekao je Mali.

Takođe se očekuje nabavka još pet-šest specijalizovanih vozila, kako bi zbrinjavanje pasa lutalica sa ulica Beograda bilo još bolje, ukazao je gradonačelnik.

On je podsetio da je u Beogradu od 2005. godine sterilisano oko 150.000 pasa lutalica i naglasio da je najveći problem što se veliki broj tih pasa, bukvalno, donosi u naš grad iz cele Srbije.

– Moraćemo da vidimo sa Vladom Srbije kako taj problem zakonski da rešimo, kako bismo smanjili taj pritisak iz unutrašnjosti. Posebno ćemo se pozabiti edukacijom stanovništva i zajedno sa Vladom Srbije pokušati da objasnimo vlasnicima kućnih ljubimaca koja su im prava, ali i obaveze. Samo edukacijom i podelom nadležnosti između republike  i grada možemo da postignemo da taj sistem bude efikasniji – najavio je Mali.

On je zahvalio rukovodstvu „Veterine Beograd”, predstavnicima sindikata i zaposlenima u tom preduzeću jer su u protekle tri godine uradili veliki posao, posebno u vreme poplava u Obrenovcu 2014. godine, kada je stradao veliki broj kućnih ljubimaca.

Direktor JKP „Veterina Beograd” Budimir Grubić istakao je da je Siniša Mali prvi gradonačelnik koji je posetio to javno preduzeće. On je dodao da će prvo groblje za kućne ljubimce biti na Bežanijskoj kosi, te da se za njegovom izgradnjom ukazala velika potreba, posebno posle velikih poplava u Obrenovcu.

– Izgradnjom tog groblja vlasnici će moći da na dostojan i jeftin način sahrane svoje kućne ljubimce, čije grobno mesto će moći i da posete, kako se to radi u savremenom svetu, a ne da ih, kao do sada, sahranjuju po obodima grada  – ukazao je Grubić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Subota
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 31°C
Min: 20°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana