Gradonačelnik Šapić u nedelju u zvaničnoj poseti Opštini Sokolac u Istočnom Sarajevu studio b

Objavljeno: 15.07.2022. 15:31 Izmenjeno: 15.07.2022. 16:15

Gradonačelnik Šapić susrešće se s predsednikom Opštine Sokolac Milovanom Bjelicom u zgradi opštine, gde će mu biti predstavljen Projekat srpske kuće.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić posetiće u nedelju Opštinu Sokolac u Istočnom Sarajevu, što će biti njegova prva zvanična poseta otkad je stupio na dužnost gradonačelnika. Cilj zvanične posete Republici Srpskoj biće čin pijeteta prema stradalima u ratovima tokom devedesetih na prostoru bivše jugoslovenske republike i odavanje pošte i srpskim borcima i civilima koji su svoje živote dali za slobodu i mir na ovim prostorima, najavio je Aleksandar Šapić.

– Pijetet i sećanje na poginule pouka je za budućnost za sve nas, da se okrenemo očuvanju mira i stabilnosti, što je uslov za prosperitet naroda i država. Poseta srpskoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj jeste i nastavak saradnje u brojnim oblastima između matice, Republike Srbije, i Republike Srpske, težnja ka miru i stabilnosti u regionu i očuvanje nacionalnog identiteta svih Srba. Grad Beograd će i nadalje, sledeći politiku predsednika Srbije i Vlade Srbije, imati važnu ulogu u ostvarenju tog cilja, kojim podižemo nacionalnu svest i osećaj zajedništva svih Srba, gde god da žive – rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, najavljujući posetu Opštini Sokolac.

Predviđen je i obilazak vojničkog groblja „Mali Zejtinlik”, gde će se polaganjem venaca i parastosom odati počast palim borcima. Poseta se završava obilaskom manastira „Sokolica” na Romaniji i „zidu plača” sa uklesanim imenima četiri hiljade boraca palih za slobodu Republike Srpske na sarajevskom ratištu.

Šapić je naveo da je cilj posete Republici Srpskoj odavanje počasti stradalima u ratovima tokom devedesetih na prostoru bivše jugoslovenske republike kao i srpskim borcima i civilima koji su svoje živote dali za slobodu i mir na ovim prostorima. „Poseta srpskoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj jeste i nastavak saradnje u brojnim oblastima između matice, Republike Srbije, i Republike Srpske, težnja ka miru i stabilnosti u regionu i očuvanje nacionalnog identiteta svih Srba“, kazao je Šapić.

Istakao je da poseta srpskoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj predstavlja i nastavak saradnje u brojnim oblastima između matice, Srbije, i Republike Srpske, kao i težnju ka miru i stabilnosti u regionu i očuvanje nacionalnog identiteta svih Srba.

„Grad Beograd će i nadalje, sledeći politiku predsednika Srbije i Vlade Srbije, imati važnu ulogu u ostvarenju tog cilja, kojim podižemo nacionalnu svest i osećaj zajedništva svih Srba, gde god da žive“, rekao je Šapić, koji će se u Sokocu susresti sa predsednikom opštine Milovanom Bjelicom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana