Gradonačelnik Šapić: Sport je ključ zdravlja i pravilnog rasta i razvoja naše dece studio b

Objavljeno: 10.10.2023. 14:16 Izmenjeno: 10.10.2023. 14:16

  Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvorio je na Tašmajdanu Sajam sporta opštine Palilula, sedmi po redu, koji će se do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština. Šapić je poručio da mu je puno srce kada je među decom i podsetio da se Sajam sporta održava prvi put na nivou grada, odnosno u […]

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić otvorio je na Tašmajdanu Sajam sporta opštine Palilula, sedmi po redu, koji će se do kraja godine realizovati na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

Šapić je poručio da mu je puno srce kada je među decom i podsetio da se Sajam sporta održava prvi put na nivou grada, odnosno u svim opštinama. Kako je naveo, ideja ove manifestacije je da deca dođu da se upoznaju i probaju neki sport kojim nisu imali prilike da se bave.

– Iz tog razloga mi koji vodimo računa o budućnosti naše dece moramo da učinimo sve da imamo što više sportskih terena, igrališta, klubova, te da stvorimo uslove kako bi se deca što više bavila sportom. Danas živimo u takvom vremenu da je deci nekako privlačnije da provode vreme za računarom, mobilnim telefonom ili tabletom nego da budu napolju i da se bave sportom. Međutim, bez sporta nema dobrog ne samo fizičkog nego i psihičkog razvoja. Zato su ovakvi događaji dobri, a nastavićemo da ih podržavamo kako bi svake sledeće godine bili veći i masovniji i kako bi postali tradicija – rekao je gradonačelnik i poželeo deci puno sreće, radosti, uspeh u školi i da se što više bave sportom.

Uz predstavljanje sportskih klubova sa opštine Palilula, u saradnji sa Olimpijskim komitetom Srbije na sajmu je održano i takmičenje „Budi olimpijac” sa glavnom idejom promocije olimpizma i olimpijskih vrednosti.

Sajam sporta ima za cilj uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta, pružanje mogućnosti deci i mladima da se informišu i odluče za sport koji će trenirati putem promocije rada sportskih klubova na opštinama, zatim demonstraciju i pokazne vežbe, kao i uključivanje što većeg broja dece u sistem sporta bez obzira na realne fizičke sposobnosti i stvarnu sportsku obdarenost. Osim toga, ovaj sajam ima za cilj i jačanje timskog duha, stimulisanje školske omladine na redovnu fizičku aktivnost i stvaranje navike za aktivno učešće u sportu.

Ova manifestacija se održava u organizaciji gradskih opština, Sportskog saveza Beograda, pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za sport i omladinu, a do sada je održana u Zemunu, Lazarevcu, Grockoj, Savskom vencu, Zvezdari i Starom gradu.

Otvaranju manifestacije prisustvovali su sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, predsednik Sportskog saveza Beograda Đorđe Pejčić, generalni sekretar Sportskog saveza Beograda Nebojša Jevremović, generalni sekretar Beogradske asocijacije za školski sport Slobodan Đurić, direktor SC-a „Tašmajdan” Mirko Pavlović i predsednik opštine Palilula Miroslav Ivanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana